Caracteristici parchet stratificat-Cand este recomandat

caracteristici parchet stratificat

Parchetul stratificat reprezinta o varianta de mijloc intre parchetul clasic – din lemn masiv – si parchetul laminat. Tipul de parchet la care fac referire acum – parchetul stratificat- este recomandat in special celor care au investit in modernizarea locuintei si implicit in montarea unui sistem de incalzire in pardoseala.

Parchet stratificat sau parchet laminat

Este o intrebare legitima pe care si-o pun cei care isi doresc renovarea casei si implicit montarea unui parchet nou. Sa evidentiem cateva aspecte ale parchetului stratificat:

Caracteristici parchet stratificat

  • Parchetul stratificat vine deja slefuit si lacuit, Singurele operatiunu pe care trebuie sa le faceti dvs fiind cele de achizitie si montaj. Cu toate acestea, va recomand ca inainte de achizitie sa masurati de doua ori , nu de alta dar am vazut ceva cazuri de oameni care nu au masurat cu simt de raspundere, astfel ca au trebuit sa caute din nou acelasi model de parchet. Uneori nu l-au mai gasit : (
  • Cum se imbina parchetul stratificat ? De  cele mai multe ori acest tip de parchet are sistemul de montaj: nut-feder sau lock-connect si este finisat cu lacuri/uleiuri speciale pentru pardoseli
  • Un avantaj principal al parchetului stratificat este acela ca permite slefuirea  si relacuirea dupa ani de folosinta. In acest mod se diferentiaza radical de parchetul laminat. Acest tip de parchet ma duc cu gandul ma mobila din MDF- care permite revopsirea- astfel ca o mobila care are 5 ani poate parea ca noua daca o vopsesti. Si in acel caz putem compara mobila din PAL cu mobila din MDF. Cel din urma material este mai scump, insa permite mult mai multe operatiuni de finisare, modelare si vopsire.
  • Un grad ridicat de rezistenta. Daca aveti copii, puteti sa stati linistiti- parchetul stratificat are si un grad ridicat de rezistenta la zgarieturi.
  • Parchetul stratificat il puteti monta cu mare usurinta, are un grad de eficienta termica mai mare decat in cazul parchetului masiv, insa mai mare ca in cazul parchetului laminat.

Parchetul, designul si personalitatea

Am observat fara sa vreau prin intermediul plimbarilor mele in „lume” cat de multe pot transmite elementele din casa ta despre tine. De la alegerea tipului de parchet; clasic, parchet stratificat sau laminat pana la alegerea tipului de mobilier. Cat de multe poate spune despre tine faptul ca esti un om cu o situatie materiala buna, insa nu arunci obiectele vechi in nebunia numita „cosumerism” – doar pentru ca iti permiti. Le reconditionezi si le dai o alta viata, astfel le poti folosi o perioada mai lunga de timp. Am vazut oameni care au aruncat parchetul masiv si au pus parchet laminat, farsa sa cunoasca – probabil – ca parchetul masiv poate fi slefuit de mai multe ori. Dupa slefuire putand arata impecabil.

Unii ar spune ca reconditionarea obiectelor se traduce prin zgarcenie. Eu as spune ca de multe ori din grandomanie cosumam lucruri de care nu avem nevoie si achizitionam obiecte fara sens. De multe ori nu o facem pentru noi, ci pentru altii. Personal sunt pentru folosirea responsabila a resurselor naturale, iar atunci cand cumparam parchet sa ne gandim cat copaci sa taie zilnic pentru a realiza produse din lemn ( parchet stratificat, scaune, usi, etc ) si cat de multe am ajuta la salvare copacilor daca am „cheltui” resurse intr-un mod mai responsabil ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *