Masinile cu cutii automate si masinile electrice

In tiimp ce lupta pentru scaderea nivelului de poluare si a emisiilor de noxe pare sa fie pierduta de unele marci, masinile electrice accelereaza puternic ritmul vanzarilor.

Cutii automante si masini electrice – tendintele in lumea pasionatilor de masini

In acelasi timp am observat o crestere a interesului fata de masinile dotate cu cutii automate. Oamenii sunt tot mai preocupati catre protectia mediului, astfel incat cei care isi permit astfel de masini nu ezita sa le si comande. O problema reala este aceea ca masinile electrice nu beneficiaza – cel putin la noi in tara – de statii de alimentare. Confom statisticii sunt 11 mașini Tesla înmatriculate în România în 2015, toate model S. Numarul lor tot creste.

De unde pasiunea pentru cutii automate ?

Unii soferi spun faptul ca o masina ce are in dotare cutie automanta nu mai iti ofera acea senzatie de sofat autentic, dispare pasiunea pentru condus. Parca nu mai esti suta la suta tu cel care dicteaza ritmul de condus. Intr-o lume tot mai aglomerata in care masinia este folosita tot mai putin pentru placerea de a conduce si tot mai mult pentru nevoie de a te deplasa dintr-o parte in alta, acest rationament pare sa fie tot mai putin important in randul soferilor din lumea intreaga. Masina cu cutie automata iti ofera o relaxare tot mai mare in oras, in traficul aglomerat. In Bucuresti trebuie sa schimbii benzile, sa eviti taximetristii parcati aiurea, etc . Acest tip de masini cu cutii automate iti ofera un confort mult mai mare in acest context. Daca e sa vorbim de drumuri lungi si aici intervin acelasi timp de avantaje. O problema la cutia automata este ca trebuie corect intretinta: ulei de un anumit tip, schimbat in momentul in care trebuie, astfel riscati sa aveti mari probleme. Insa pentru acest lucru sunt mecanicii, ca sa repare. Doar ei nu trebuie sa moara de foame, nu ? Un alt aspect la cutii automate:   pretul de achizitie mai mare la cutia automata. Nu neglijati cost de intretinere mai mare, de asemenea

 

Tendinte interesante pe piata romaneasca a masinilor

Volkswagen se înmatriculează de 10 ori mai multe SH decât noi. Smartul  a avut o creștere mare  anul acesta, de la 6 la 71 de bucati. Cuza probaila; lansarea unei noi generatii.  De remarcat este si faptul ca acest brand a inregistrat si o crestere mare pe segmentul second hand, ceea ce inseamna ca multi vor SMART, insa putini si-l pot permite nou.

Inmatricularii de masini Daca in Romania in anul 2015 au crescut destul de bine, aproape 2000 de masini in plus fata de anul trecut si inca nu a venit sfarsitul anului. 18.550 de Dacii inmatriculate in 2015. Este de remarcat si faptul ca au fost multe masini aduse din afara granitelor si inmatriculate aici, ceea ce inseamna ca nemtii au folosit loganurilor 2-3 ani dupa care le trimit inapoi acasa. Este un lucru rau ? Nu il interpretez neaparat asa, ei au oricum cultura masinilor noi si in plus de asta si le si permit .

Daciii avand cutii automate ?

Personal astept si masinile DACIA avand in dotare cutii automate, sunt convins ca vor gasi o noua nisa de clienti in afara granitelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *