Organizarea spatiului, de la rafturi metalice la rafturile mintii

Am auzit pe cineva spunand; imi place curatenita, insa nu imi place sa o fac. Intr-un fel sau altul asa as putea spune si eu; imi place sa vad totu frumos aranjat in dulap, pe rafturile metalice, insa nu imi place absolut deloc sa fac aceasta munca de aranjare pe rafturi. Imi pare rau ca nu am rabdare la capitoll organizare, nu de alta dar atunci cand chiar am nevoie de ceva nu gasesc de nicio culoare. Imi povestea Stelu, un prieten de-al meu, despre tatal lui care este strungar; Cica omul avea aranjate toate sculele pe rafturi metalice, in cutiute, pe marimi si importanta fiecare scula din dotare. Acest sistem de lucru il ajuta enorm, astfel ca atunci cand avea nevoie de ceva putea sa mearga in dulap cu ochii inchisi si sa caute ce avea nevoie. Mai mult decat atat, avea si o memorie foarte buna omul, astfel incat stia unde a pus fiecare piesa pe rafturile metalice din dulapul respectiv.

Organizarea interioara, o reflexie a dezordinii de pe rafturile metalice din magazie

Ma intrebam cum pot unii oameni sa actioneze atat de organizat, sa faca liste sau sa aiba in grija organizarea unui eveniment. Inca din scoala primara nu mi-a plorganizarea spatiuluiacut sa organizez; sa stau cu evidente si calcule. In mod cert toate acestea spun ceva despre mine. La fel pot spune si despre organizarea spatiilor, indiferent ca e vorba de rafturi metalice, de garaj sau de sifonier. Un om dezorganizat este un om dezorganizat in tot ceea ce face si asta spune ceva despre el. Daca nu poti fi organizat in interiorul tau cu siguranta nu te poti organiza nici in exterior, astfel ca lasi vraiste pe unde mergi.

Organizarea spatiului; cutii, cutiute, dulapuri si rafturi metalice = Planul meu de bataie

Se spune ca de multe ori planul de acasa nu se potriveste cu cel din „targ”, insa asta nu inseamna pentru mine ca nu trebuie sa mai imi fac planuri. Recent in curte la mine s-a ridicat o cladire, un atelier super fain pe care acum trebuie sa il amenajez cum se cuvine. Mi-am pus in minte faptul ca nu voi mai lasa la intaplare totul si voi epela la organizarea lor. Pentru inceput voi muta fisetul cu rafturi metalice primit de la matusa mea in „birou” si voi incepe sa pun totul in ordine-atat cat pot eu. Pe primul raft imi propun sa asez lucrurile mai usoare, precum si acele obiecte la care de care nu am nevoie atat de des. Pe rafturile metalice din mijloc voi pune acele documente si „Scule” de care ma lovesc cel mai des, iar in partea de jos a fisetului voi stoca tot ce am mai greu prin atelier. In acest fel ma voi asigura ca nu voi da dulapul peste cap.

Rolul organizarii este esential in viata noastra; de multe ori ne grabim sa ajungem intr-un loc anume fara sa analizam situatia si ce avem nevoie. Astfel ca ajungem la „locul faptei” fara scule. Timp pierdut, nervi si motorina arsa degeaba. Organizarea ne face mult mai eficienti. Cum s-ar fi desfasurat lucrurile pentru mine daca aveam totul bine organizat- rafturi metalice –  astfel incat sa le gasesc imediat dupa ce am dat „Cautare” in mintea mea ?

Foto  :www.pinterest.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *