la ce este buna scoala

La ce este buna scoala ?

Multi copii / adolescenti se intreaba – uneori – pe buna dreptate La ce este buna scoala ? De ce sa mergem la scoala, atata timp cat majoritatea informatiilor predate la ore le gasesti disponibile si in manuale sau online, in rezumate, chat gbt, etc.

La ce este buna scoala versus a face bani din orice

In contextul in care in online se promoveaza modele care fac bani usor fara a folosi prea multa informatie din scoala ( deci…formala ) si se raporteaza doar la scoala vietii multi tineri au aceasta dilemea….merita sau nu sa urmez cursurile unui liceu sau…mai rau, a unei facultati.

Raspunsul este unul singur…DA, merita sa mergi la scoala. Scoala este buna in primul rand ca ne invata sa respectam un program, sa avem un raport cu autoritatea ( profesor, diriginte) sa invatam ca avem niste responsabilitati. La scoala invatam ca in lipsa unei organizari a activitatii nu ne putem atinge obiectivele. Fie ca aceste obiective sunt de a merge la joaca sau in parc cu prietenii sau sa primim bani de la parinti, fara a ne rezolva sarcinile de scoala nu ne putem atinge obiectivul de a merge in parc.

In scoala invatam mult mai apasat fatul ca in aceasta lume nu putem sa facem ce vrem cand vrem si cand avem chef. Din pacate, trebuie sa facem si ce trebuie. Venim in lumea lui trebuuie …organizat.

Scoala reprezinta o gradinita a vietii…ne acomodam cum este pe aici. Desigur, ar fi interesant sa nu trebuieasca sa muncim si sa o facem doar daca vrem. Din pacate, nu prea se poate. Iar atunci cand oamenii nu sunt obligati sa munceasca avand in vedere ca au o situatie economica mai mult decat buna, ajung in postura in care se trezesc ca nu au un scop, un obiectiv de atins…si se ratacesc. Un om fara un scop si fara o motivatie care sa il „impinga’ catre acel scop este un pic….pierdut.

Principiul suveranilor sau fiintelor vii

Imi vin in minte acei cetateni care ei zic ca sunt fiinte VII si nu trebuie sa se supuna organizarii sociale, statului, sa plateasca taxe, etc. Problema este una de principiu….daca folosesti bunuri comune, realizate din colectare de fonduri de la grupuri mari de oameni trebuie la randul tau sa contribui. Sa platesti taxe. Aaaa ca statul administreaza defectuos si intr-un mod flauduros – de multe ori – aceste taxe este o alta discutie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *