produse naturale

Produse naturale, moda eco si taranii

produse naturaleDaca in urma cu 15 ani ii spuneai unui tip de la oras sa cumpere produse naturale, in speta fructe si legume de la tarani, iti dadea cu ele in cap. Orasenii fugeau la supermarket; totul era frumos ambalat, impachetat individual fiecare mar si aveau o forma perfecta de iti venea sa crezi ca nu sunt produse naturale, ci stunt printate la un echipament 3D. Totul tinea de moda, occidentul ne atragea in mirajul supermarketului, fara sa ne dam seama – multi dintre noi – ca vom cadea intr-o capcana.

Produse naturale versus produse perfecte

Produsele care arata perfect din punct de vedere estetic de multe ori nu sunt naturale, iar multitudinea de chimicale pe care le contine un mar ma sperie. Cu toate acestea de multe ori nici cand mergem  la piata nu alegem un mar care este mic si care a crescut intr-un mod dezorganizat. Fugim de ele, mergem catre perfectiune, insa natura nu este perfecta. Taranii care nu cultiva intr-un mod industrial si nu folosesc prea multe chimicale isi fac cu greu loc in piata, ce sa mai vorbim de distributia in supermarketuri. In acest context – din pacate – trebuie sa recunoastem ca oferta de produse naturale a devenit tot mai saraca, inclusiv in piete, iar recunoasterea taranilor autentici de taranii de profesie o misiune tot mai dificila. Personal as alege oricand un pepene maic mic dar despre care stiu ca a fost crescut natural, fara a interveni omul cu zeci de stimulente.

Produse naturale de la tarani. Oare ?

Cultivatorii independenti sau “taranii” au inteles ca nu pot face un profit atat de mare daca cultiva produse naturale, 100 % ecologice. In acest context a devenit o prioritate si pentru ei invatarea secretelor care  stau la baza cresterii productiei la hectar. Agricultura moderna ne oblige sa fim eficienti, sa producem mult pe suprafete de pamant tot mai mici si sa ingeram astfel chimicale despre care nu stim ce efecte au pe termen  lung. In esenta banuim – bolile grave trebuie sa isi aibe undeva sursa- insa nu ne spune nimeni nimic despre legatura intre chimicale, produse naturale si boli.

Raionul fructe urate

Personal mi-as dori sa  gasesc in supermarket raionul fructe urate; un raion cu mere, pepeni, pere de dimensiuni mici si medii dar care sunt crescute natural. Fara a fi stropite si fara a fi fortate. Mi-as dori acest lucru pentru ca putini dintre noi mai avem sansa sa mergem la bunci la tara sa ne umplem portbagajul cu produse naturale pe care sa le consumam. Din pacate nu avem prea multe optiuni.

Una dintre ele este reprezentata de magazinele online cu produse naturale, unele dintre ele administrate de copiii celor care desfasoare activitati agricole, sau de cresterea ale animalelor sau poate de cresterea albinelor si realizarea produselor si specialitatilor din miere. Personal apreciez mierea foarte mult si cunosc care sunt proprietatile ei curative, insa nu am incredere sa o cumpar de la supermarket, astfel ca apelez doar oameni care realizeaza produse naturale si astfel sunt convins ca am numai de castigat. In acelasi timp si producatorii care isi respecta clientii formeaza o piata pe care sunt greu de batut de marile lanturi de magazine, nisa de produse naturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *