Tehnicianul in devize si masuratori isi va gasi mereu de lucru in constructii

Sunt multe meserii banaoase care nu necesita studii superioare, iar in unele cazuri meseriasii ajung sa primeasca salarii mult mai mari decat cineva care a terminat Facultatea de Litere, de exemplu. Insa pentru a beneficia de salarii avantajoase, cursurile de calificare precum tehnician devize si masuratori in constructii oferite de catre agentii precum cursuriautorizate.eu sunt esentiale!

Un estimator este responsabil pentru determinarea costului total al unui proiect de constructie. Primul pas de a face acest lucru implica validarea domeniului de activitate al proiectului. Scopul lucrarii este un document care prezinta intregul  proiect care trebuie efectuat pentru a finaliza planul de constructie. Documentele de aplicare, impreuna cu planurile si specificatiile de constructie, ofera unui estimator un punct de plecare pentru compilarea unei liste de materiale, numita decolare cantitati, care vor fi necesare pentru construirea cladirii.

Daca lipsesc pasi din Scopul lucrarii, lista estimatorului va omite materialele necesare pentru a finaliza lucrarea. Deci, estimatorii ar trebui sa-si ia timp pentru a se familiariza cu domeniul de aplicare inainte de a incepe estimarea.

De asemenea, este o idee buna ca estimatorii sa viziteze santierul inainte de a incepe estimarea. Desi santierul specific poate sa nu aiba un impact asupra materialelor care sunt incluse in lista , acesta poate determina ce piese de echipamente vor fi necesare pentru a finaliza proiectul si cat timp va avea nevoie echipa de constructie pentru a-si face munca.

Cladirile construite pe dealuri vor necesita mai mult echipament, efort si timp pentru a transporta materialele pana la santier decat cladirile construite pe teren plat. De asemenea, vremea si anotimpul pot afecta lucrarile. De exemplu, este mult mai dificil sa sapati o fundatie iarna decat vara si va fi mai greu sa finalizati lucrarea cand ploua, comparativ cu vremea blanda. Toate acestea vor trebui luate in considerare pentru a estima cu exactitate orele de munca si tarifele echipamentelor.

Obicetul muncii unui estimator de constructii este lista materialelor. Ofera costuri pas cu pas pentru tipurile si cantitatile de materiale necesare pentru a construi o structura. Dar crearea unei liste profesionale implica mai mult decat o lista de materiale standard. De asemenea, necesita familiarizarea cu piata locala a materialelor. Unele materiale pot fi mai economice in anumite zone, cum ar fi lemnul in regiunile din apropierea fabricilor de cherestea. Alegerea materialelor potrivite pentru a se potrivi cu locatia proiectului poate fi o modalitate inteligenta pentru estimatori de a lucra cu un buget restrans.

Odata cu toate materialele, forta de munca si echipamentele necesare pentru a crea o cladire, estimatorul are sarcina importanta de a ajusta costurile pentru a lua in considerare profitul, cheltuielile generale si costurile indirecte. Toate acestea si multe altele sunt necesare pentru a crea o estimare cuprinzatoare si de succes.

Lucrul cu bugete si programe fixe poate fi, de asemenea, o provocare. Daca un proprietar, proiectant sau antreprenor are asteptari nerealiste cu privire la cat de mult se pot incadra in bugetul proiectului sau cat de repede echipa de constructie poate finaliza lucrarea, atunci estimatorul poate simti presiune sa raporteze incorect costurile in deviz. Aceasta circumstanta nefericita va duce inevitabil la depasire a bugetului proiectului, ducand la randul sau la costuri suplimentare pentru proprietar. Este o pozitie dificila in care sa te afli. Cu toate acestea, acuratetea este esentiala pentru munca unui estimator. Producerea frecventa a estimarilor inexacte va afecta reputatia unui estimator de constructii si va deteriora relatiile de lucru.

Cea mai grea parte a muncii unui estimator este sa prezica viitorul. Nu este suficient sa creati estimari care sa fie exacte la costurile curente, deoarece proiectele de constructie pe care le estimeaza nu vor fi incepute timp de inca sase pana la 18 luni dupa finalizarea estimarii. Aceasta inseamna ca estimatorii de constructii urmaresc in mod constant o tinta in miscare. Preturile si disponibilitatea materialelor, echipamentelor si fortei de munca sunt mereu in schimbare, astfel incat estimatorii trebuie sa ramana in concordanta cu tendintele pietei. Lipsa de provizii sau de forta de munca poate duce la cresterea preturilor peste ratele normale si poate distruge acuratetea unei estimari pana la inceputul proiectului, chiar daca estimarea era exacta la preturile pietei la momentul finalizarii acesteia.

Acesta este motivul pentru care este imperativ sa existe date fiabile despre costurile din industria constructiilor. Incercarea de a estima un proiect cu date de cost invechite va ingreuna munca unui estimator.  

Saptamana standard de lucru pentru estimatorii din constructii este de 40 de ore (8 ore pe zi, 5 zile pe saptamana). Ca si in cazul multor joburi in constructii, exista perioade de varf care  vor necesitati sa lucrati suplimentar. Numarul de ore suplimentare pe care le lucrati in fiecare saptamana depinde de sectorul constructiilor si de regiunea in care lucrati si va varia de la un loc de munca la altul.

Estimatorii de constructii lucreaza in birouri, dar petrec ceva timp pe santiere analizand progresul si intalnindu-se cu partile interesate ale proiectului. Ei lucreaza cu supraveghetorii si managerii de constructii pentru a asigura rapoarte exacte si actualizate.

Ca si in cazul tuturor carierelor din industria constructiilor, siguranta este prioritatea principala. Estimatorii sunt instruiti sa lucreze in siguranta si sa poarte echipamente de protectie personala, cum ar fi casti, manusi si bocanci cu varf de otel, ori de cate ori se afla pe santiere.

Munca estimatorilor de constructii este o piatra de temelie pentru fiecare proiect de constructie de succes. Nicio cladire nu este construita fara expertiza lor, iar fiecare proiect care vine la buget si la termen este o dovada a priceperii lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *