Seap Procedura inregistrare- Descriere pas cu pas

Prima data cand am auzit de Seap Procedura inregistrare, mi-am zis ca nu pote sa fie atat de greu ..doar mi-am facut atatea conturi pana acum.

Totul m-a surprins – NEGATIV. Cine a gandit acest sistem sigur se scarpina cu mana stanga in partea dreapta. Mi se pare ca este facut in dulcele stil romanesc in care completam o cerere ca sa facem o cerere.

De ce mai completez online o cerere daca tot trebuie sa completez ulterior una aproape la fel in format word si sa o duc personal / trimt prin posta la sediul Agentiei pentru Agenda Digitala a Romaniei ( A.A.D.R) ? Nu mai bine ramanem noi la cererea clasica si nu ne mai complicam cu digitalul asta …zic doar 😀

Seap Procedura inregistrare- Descrierea mea

1- Trebuie sa completezi un formular online pentru obtinerea certificatui online care iti permite sa utilizezi sistemul Seap. Acest lucru se face pe site-ul magic www.e-licitatie.ro

Ce este certificatul digital

2 – Ulterior trebuie sa depui o cerere pentru eliberarea certificatului digital cu ajutorul caruia poti sa intri in „sistemul seap”. Ce este acest certificat ? Este un program care se instaleaza la tine pe pc, iar atunci cand accesezi site-ul www.e-licitatie.ro iti recunoaste calculatorul ca apartine firmei tale si poti accesa siteul in sectiunea :” Acces in sistem” ce iti permite seap.  Cererea se poate depune atat prin posta cat si personal.

Important pentru Seap Procedura inregistrareseap procedura-inregistrare

La finalul acestui pas trebuie sa iti notezi exact…: Userul ales, parola aleasa de tine pentru contul tau si PIN-ul primit de la ei. Fara aceste date nu vei putea sa descarci certificatul digital.

3- Ca sa ai ce sa „pui pe taraba” in seap trebuie sa iti „cumperi” pozitii. Altfel spus cate produse ai lla vanzare. Pentru acest lucru trebuie sa platesti o taxa de 2,5 ron pe produs.

4 – In scurt timp (1-2zile)  dupa ce ai depus cerrea de la punctul 3 primesti un mail de forma

Va anuntam ca certificatul dumneavoastra digital a fost emis si are numarul serial: 0125fdork )(exemplu)!
Pentru a accesa fisierul ce contine certificatul digital si cheia dumneavoastra privata, va rugam sa urmati linkul de mai jos:
https://ac.e-guvernare.ro/CDS/

5. Trebuie sa accesezi linkul de mai sus si sa itroduci exact userul si parola ta si pinul de la ei.

6.  Dupa ce ai intrat in pagina care iti permite sa descarci certificatul digital o sa mai primesti inca o PAROLA.  Aceasta este trecuta pe aceasi linie cu butonul de unde descarci certificatul. Aceasta noua parola iti permite sa poti instala certificatul pe calculator dupa ce il descarci de la ei.

7. Acces in sistemul SEAP prin site-ul e-licitatie.ro.

Dupa ce ai parcurs toti pasii de mai sus poti sa accesezi site-ul magic seap si poti sa spui ca aceasta magica Procedura inregistrare  a ajuns la un anumit capat.

8. Acum trebuie sa iti adaugi produsele.

Manul ofertant seap – se poate accesa aici.

Urmeaza continuarea..

Foto: wall-street.ro

Eroare acces sistem seap

Daca nu pot accese sistemul SEAP este bine sa verifici daca nu cumva ti-ai schimbat browserul. Daca ti-ai instalat certificatul de acces in sistem pe chrome si vrei sa il accesezi din mozilla ( chiar de pe acelasi pc ) sa ai in vedere ca nu e posibil

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *