Brandul zonei si succesul in turism

Imi amintesc cum Radu Mazare si-a propus intr-un moment de glorie sa faca din Mamaia un pol al distractiei pentru Romania, recunoscut pentru cluburi, fete frumoase si usoare ( probabil ). Nu a reusit sa-si duca planul pana la capat, insa pas cu pas statiunea din Constanta a capatat un spirit de tipul „Ibiza din Balcani„.

Specificul zonei in turism

Fie ca ne place sau nu o anumita targetare sau nu, turistul trebuie sa cunoasca un anumit oras pentru o particularitate anume. Trebuie sa existe un „serviciu” care sa devina emblematic pentru orasul respectiv. Personal apreciez faptul ca festivalul Neversea a luat nastere la malul marii si a atras tot mai multi turisti in acest an. Sunt de parere ca fiecare oras / zona trebuie sa lupte pentru unicitatea turistica a zonei, astfel potentialul turist / client sa isi doreasca sa cunoasca zona pentru acel element care o face unica.

De sa viziteze un turist strain Bucurestiul ?

M-am gandit, apropo de turism, care sunt motivele care ar determina un turist strain sa viziteze Capitala noastra ? Mi-am pus aceasta intrebare pentru ca am inteles ca tot mai multi tineri din occident sunt interesati de orasul nostru pentru a cauta masaj erotic bucuresti sau alte servicii conexe ­čśÇ┬á┬á

M-am gandit sa fac o lista scurta si subiectiva de motive pentru care merita sa vizitam Bucurestiul ?

Recomandari Obiective Bucuresti

  • ┬áPalatul Parlamentului – cel mai renumit loc din Bucuresti
  • ┬áCentrul Vechi – acolo unde intalnesti saloane de masaj la tot pasul, cluburi cu fete disponibile si multe terase cu bautura ieftina ( pentru ei )
  • Therme – Un loc foarte fain, ce ar trebui promovat mult mai des in afara tarii si sa reprezinte o atractie pentru straini.
  • ┬áMonumentele istorice din Capitala
  • Palatele din jurul orasului ( exemplu Mogosoaia )

Analizand faptul ca multi tineri straini vin in Bucuresti pentru distractie, terase, fete, bautura m-am gandit ca ar fi o idee sa ne si promovam cu aceste idei. Daca cei din Amsterdam sunt cunoscuti pentru strada rosie, oare noua ne este rusine sa ne facem cunoscuti ca fiind Capitala din Balcani cea mai accesibila si cu cea mai faina experienta pentru tinerii dornici de aventura ?┬á Ei ar veni pentru cluburi faine, sex si┬á masaj ? Ma intreb si eu. Dar stai, la noi sexul e tabu si este ilegal. Mai mult decat atat, cum sa ne „pozitionam” noi astfel, doar avem un oras cu istorie, traditie, etc ­čśÇ

Foto :bucuresti.ro

Un comentariu

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *