Treburi pentru copii la anumite varste

treburi copii varste

Am postat acum ceva timp pe facebook o poza care oferea o serie de recomandari din categoria treburi copii varste. Sau altfel spus, ce ar fi bine sa invete un copil prin joc la o anumita varsta. Avand un caracter de sfat, aceste idei trebuie adaptate in functie de copil. Sursa originala a acestui material este articolul Treburile casnice adaptate varstei copilului tau din revista Qbebe. Acolo ni se spune inca de la inceput faptul ca  Tu esti cea care trebuie sa impuna o limita si sa creeze un echilibru intre cerintele tale si capacitatea lui de a le executa. 

Treburi copii varste. Este bine ?

De cand am postat acel material primesc zeci de mesaje pe facebook prin care sunt „injurat”, criticat ca indemn oamenii sa isi puna micutii la jug, iar parintii sa stea pe facebook in acest timp sau eventual sa plece in vacanta.

Ceea ce nu inteleg oamenii este ca un copil NU trebuie sa faca acele lucruri SINGUR, ci trebuie implicat de parinti in activitati, trebuie sa le perceapa ca fiind normale, sa le inteleaga utilitatea. Sa inteleaga de ce atunci cand face mizerie in casa cineva trebuie ulterior sa faca curatenie. Trebuie sa inteleaga de ce mama se supara pe el atunci cand face mizerie in casa / dezordine. Chiar daca copilul este mic trebuie invatat norma si regula. Nu prin violenta, ci prin puterea exemplului.

Acele recomandari nu trebuie interpretate cuvand cu cuvant, ci trebuie sa intelegem printre cuvinte, sa citim printre randuri. Copiii nu trebuie exploatati, dar nici nu trebuie tinuti intr-un bol de cristal, iar la 18 ani sa ii invatam sa isi faca patul. Dintr-o dorinta de a le da totul, unii parinti ii priveaza pe copii de a invata, de a descoperi lumea, de a se adapta vietii reale. Ii protejeaza si ii transforma in tineri neadaptati si frustrati ca „lumea” nu ii intelege,

Comentarii PRO implicarea copiilor in treburile casnice:

Costin Comba Am pe langa mine copil de 10 ani care nu trage apa la WC, nu isi arunca nici servetelul la gunoi, hainele le arunca prin toata casa si apoi tipa ca nu stie unde ii sunt hainele, nu se spala pe dinti, etc. Iar parintii nu iau nici o masura. Cateodata am impresia ca vor sa scape de aceasta responsabilitate si il trimit de acasa, la bunica. El nu isi pune nici cerealele in lapte.

Oana Elena Ibris Daca nu vor fi făcute de copii, părinții trebuie sa le facă. E in interesul copilului pe termen lung sa invete de mic sa faca orice. Munca nu e sclavie.

Doamnelor trezitiva!!!! Copiii zilelor noastre sant mult sub nivelul celor nascuti in anii 80 !ce se intampla daca curata un cartof ,clatesc o farfurie sau multe din exemplele de mai sus? Cade degetelul? Raman Socati? Nu mai ramane timp pt net? Eu am facut toate Astea si mai mult am fost cu bunicii la munca campului si sant perfect normala !!! Hai sa nu mai exageram!!!!!

Ana Mark Eu am 5 copii, 3 mari (2 casatoriti) si 2 mai mici. Pe toti i-am pus sa faca mare parte din ce scrie aici si altele. Acum cei mari sunt niste tineri minunati si iubiti de partenerii lor de viata pt ca stiu sa faca de toate in casa, iar baietii gatesc pana la cele mai sofisticate feluri de mancare si nu se feresc sa faca orice treaba atunci cand cand este nevoie. Cunostintele mele se uitau stramb la mine si ma criticau pt ca ii puneam la treaba, acum insa prefer sa tac despre multi din copii lor.

Comentarii CONTRA implicarii copiilor in treburile casnice:

Bogdan Parpauti Firmă serioasă, angajez copii serioși! Rugăm părinții să nu deranjeze! Mamele să urmărească liniștite serialele turcești iar tații……și ei pe acolo!

Mariana Bojincă Si unde mai e copilaria acestor copii?? Sarmanii…eu nu o sa fac armata cu copii mei! Si de ce sa aiba grija de fratii mai mici ? Nu mi se pare normal ,faceti copii sa vi creste-ti voi nu unul din copii vostrii Mie nu mi se pare normal ca un copil sa faca aceste lucruri ! Lasa-ti copii sa aiba o copilarie..daca nu cand sunt mici atunci cand?

Mihai Bujenita Daca la 10 ani curata baia cred ca am uitat ce inseamna copil..

Am mai scris un articol fain cu idei despre ce trebuie invatat copilul din perspectiva formarii personalitatii.

Mai multe comentarii fun aici

Sursa Foto QBEBE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *