De la CV-uri reusite la unele avantaje ale Noului Cod Fiscal (P)

Tot asa cum multi dintre cei care vor sa-si deschida o afacere nu stiu prea multe despre

impozitul pe profit, sunt destui si cei care au un obiectivul profesional indraznet, dar nu reusesc intotdeauna sa intocmeasca un CV de natura sa le reflecte calitatile. Iar un CV prost intocmit este, de cele mai multe ori, un handicap insurmontabil.

Pentru a fi bine formulat, un CV trebuie sa contina atat informatii despre locurile de munca anterioare, cat si despre nivelul profesional la care candidatul isi doreste sa ajunga in anii urmatori. Trebuiesc, de asemenea, mentionate si cele mai importante realizarile anterioare si este bine sa fie trecute in revista obiectivele pe care candidatul spera sa le atinga in viitor la noul sau loc de munca (adica in compania la care aplica pentru angajare). Desi este in general considerata optionala, includerea unor astfel de obiective profesionale face o impresie buna potentialilor angajatori, mai ales cand acestea indica faptul ca aplicantul are calitatile necesare respectivului domeniu de activitate si respectivei companii. De asemenea, pentru alcatuirea unui CV reusit, care sa-l plaseze pe candidat pe „lista scurta” a sefului oricarui departament de „Resurse Umane” este necesara studierea cu atentie a cuvintelor-cheie strecurate in anuntul prin care postul dorit a fost scos la concurs. Daca abilitatile si experientele care pot constitui avantaje pentru angajator trebuiesc neaparat reliefate, alte lucruri este insa mai bine sa ramana nescrise. De exemplu, cei care aplica pentru un post de redactor la un ziar dar spera ca, in cele din urma, vor fi promovati senior editor in cadrul unei reviste saptamanale editate de acelasi trust de presa, ar face mai bine sa tina aceste ganduri doar pentru ei.

Exista, bineinteles, si oameni care s-au saturat sa depuna CV-uri si vor sa fie „proprii olor stapani”. Orice afacere pornita de la zero incepe ca IMM, dar si intreprinderile mici, ca si cele mari, platesc impozite. Sub acest aspect, noul Cod Fiscal intrat in vigoare la inceputul acestui an contine si cateva prevederi favorabile celor aflati la inceput de drum, cum ar fi cea conform careia firmele cu un profit sub 1.000.000 de euro vor plati 1% din cifra de afaceri, disparand astfel impozitul pe profit de 16%, care pentru intreprinderile mici poate fi impovarator. La ora actuala, exista peste 450.000 de firme romanesti  care se incadreaua in aceasta categorie.

foto: http://focoreal.com.br

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *