Faptele mici sunt de fapt fapte mari

Nu stiu daca articolul va raspunde la intrebarea Cum sunt Bucurestenii, insa reprezinta cu siguranta un fragment de viata. Se spune de multe ori despe bucuresteni ca sunt RAI, ca nu te-ar ajuta nici sa ii pici cu ceara, ca nu iti  raspunde lumea pe strada la o intrebare /  la salut. Ca sunt multi hoti sau escorci sau ca taximetristii asteapta cu nerabdare un om din provincie pe care sa il pacaleasca.

Cum sunt Bucurestenii

Nu spun ca de multe ori lucrurile nu se intampla precum cele descrise mai sus. Insa vreau sa precizez ca in Bucuresti sunt si oameni buni, oameni care vor sa iti sara in ajutor si care merg cu tine pana la adresa pe care o cauti. Totul este sa ii gasesti pe acei oameni.

Bucurestiul este orasul cel mai aglomerat din Romania

Trebuie spus ca Bucurestiul este cel mai aglomerat oras, astfel ca posibilitatea de a gasi oameni mai putin amabili este mult mai mare. Un oras imens te face ceva mai strain de oameni, iar acest fapt se reflecta si in modul in care interactionezi cu ceilalti. Bucurestiul este aglomerat si are un ritm alert, astfel ca aceasta agitatie se transmite si locuitorilor. Atunci cand ne referim la bucuresteni trebuie precizat ca ii putem impartii si in functie de o serie de caracteristici; educatie, varsta, mediul de provenienta, cartierul in care locuiesc. Toate acestea ii pot diferentia destul de mult.

Faptele mici

De multe ori noi cei ce „strabatem” Bucurestiul in doua-trei ore nu mai avem timp sa raspundem cu amabilitate intrebarilor; ne grabim, suntem nervosi sau cautam un loc de parcare. Ceea ce uitam de multe ori este ca un simplu raspuns  la o intrebare – ce nu ne costa nimic pe noi – poate valora enorm pentru celalalt.

Povestea mea – impresionat de mesaj

M-am oprit  intr-o seara in drumul spre ca sa sa iau paine – ca un om normal :)) Cand am iesit din masina m-a oprit o doamna care m-a intrebat Unde este hotelul „X”. I-am raspuns ca daca ma asteapta 5 min o duc eu acolo. Era impreuna cu sotul ei care avea probleme de sanatate. Mi-a spus ca m-ar fi asteptat toata noapte, doar sa ii demonstrez ca nu toti bucurestenii sunt „rai”. Gandul care mi-a venit in minte; daca poti ajuta pe cineva ..ajuta. Ceea ce pentru tine inseamna 5 min in plus, pentru acel om poate insemna orice. Si sunt multi bucuresteni care te vor ajuta si sunt multi care isi arunca gunoiul al cos, insa este un oras mare si daca 10 % sunt „rai” asta nu inseamna ca toti sun asa. Foto: Bucurestifm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *