Iphone si validarea sociala

Iphone 6 sau Iphone in general. Aproape oricare este bun pentru a fi cineva. Valoarea ti-o da marul muscat. Ai mar muscat..? esti om mare, ai alt telefon ? Esti un oarecare. Astepti ca lumea sa te priveasca cu invidie prin prisma sumei colosale pe care ai dat-o pe acel telefon cu mar.  Smartphone-ul cu mar, numit Iphone este etalonul validarii sociale. Telefonul le arata altora ca ai un statut social foarte bun, faci bani, sau esti venit cu pluta dintr-o familie cu bani. iphone

Iphone- visul romanului de rand

De multe ori este asa. Ai bani ? Vrei sa arati asta ? Iti cumperi un smarphone produsde Apple. Oamenii functioneaza pe sabloane; ai masina scumpa …atunci ai bani, ai iphone ultimul „s” , atunci esti smecher. Am invatat aceste judecati de valoare marunte si ne adaptam lor. Chiar daca noi in realitate nu ne permitem acel obiect…sau daca am avea prioritati mult mai importante decat un telefon de 3000 ron. Dar care sunt prioritatile ? Sa ai grija de sanatatea ta / dantura ? NU. Sa ai un telefon cu mar. Sa mergi intr-o vacanta cu familia de 3-4 zile intr-o statiune pe care ti-o permiti ? nu. E muult mai ok sa iti cumperi un Iphone 6. Tu muncesti intr-un second hand cu mama ta, te uiti sa ai trei clientii si sa  iti cumpere din buticul tau haine la 10 ron si ai in mana un iphone. Stai 8 ore in trafic, te lupti / injuri cu toti nebunii din postura de taximetrist si ai in mana cu un Iphone. Trebuie sa te vada ceilalti pelicani ca esti de valoare, ca produci.

La noi acest telefon a ajuns de la nivelul oamenilor de afaceri, care si-l permit fara drept de apel, la nivelul paturilor sarace / medii. Al oamenilor care strang cateva luni ca sa isi cumpere telefonul cu mar; maretul smarphone.

Valoarea nu sta in mar…Iphone

Iti spun sincer; valoare ta nu sta in smartphone-ul celebru, esti o persoana care merita respectata si fara acest telefon in buzunar. Nu trebuie sa le arati altora ca faci mai multi banii decat ai in realitate. Nu te mintii pe tine, nu strange portofelul pentru un telefon cu mar pe carcasa. El nu te va face fericit, ci clipele pe care le traiesti.

De ce nu te va face neaparat fericit ? Pentru ca nu esti tu…cumparand un telefon scump esti o masca, este cineva care vrea sa fie alcineva sub acea masca. Telefonul reprezinta lupta da pentru aparenenta la o categorie sociala din care nu faci parte -inca- iar acest lucru te face sa te simti mic in interiorul tau.  Fii fericit si fara mar….mai bine cumpara-ti un kg de mere.

Foto: okazii.ro

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *