Experienta primului job m-a convins sa merg la facultate

De multe ori puștii nu stiu ce inseamna sa castigi 100 de lei si nu au o imagine clara cat trebuie sa tragi pentru a pune ban peste ban ca sa iti cumperi o combina sau un PC nou.  Cred ca este extrem de importanta experienta unui job sezonier pentru un adolescent.primul-job

Pe vremea mea nu era „moda” cu jocurile pe pc, ci era nebunia cu muzica. Sau in cazul meu asa era. Imi doream sa am un sistem audio performant. In multe weekend-uri mergeam in centrul orasului si ma opream la magazinul Unirii. Aveam magazinul meu preferat de sisteme audio. Le analizam pe  toate partile, iar combina mea preferata era de la Sony. Respectiva combina reda atat casete audio – cine mai stie despre ce e vorba- dar si Compact Discuri 😀 Avand in vedere ca acea combina costa cam cat castiga un roman de rand intr-o luna si jumatate, parintii mei s-au vazut nevoiti sa imi dea ideea sa ma angajez pe timp de vara pentru a strange bani suficienti pentru a o putea cumpara 😉 In acest context, sa ma vedeti pe mine cum m-am pus pe cautat joburi in Bucuresti, fiind in clasa a XI, daca nu ma insel.

 Primul job

M-am pus pe cautat joburi, am intrebat prietenii si am cumparat ziarul. In acea perioada site-urile de anunturi sau de joburi erau ca si inexistente…sau contau extrem de putin. Printul si vorba buna erau baza. Intr-un final tatal meu a auzit de un job la un depozit de mase plastice. Oamenii aveau nevoie de cineva la depozit. NU era o munca extrem de grea, dar nici un fel de internship in Cluj sau in Bucuresti la o ruda bogata nu era :)) Avem si ceva efort fizic de facut; marfa de etichetat, incarcat, ambalat, s.a.s.m.d.

Cu toate acestea, cel mai important lucru a fost ca am invatat ce inseamna jobul la acest nivel. Ce inseamna sa stai opt-noua ore intr-un depozit de marfa, sa lucrezi in praf. Oamenii de acolo m-au intrebat la inceputul perioadei de lucru daca imi doresc sa urmez cursurile unei facultati….initial am spus ca nu. Ca imi doresc sa am banii mei si sa muncesc orice, chiar si acolo. Dupa doar cateva luni de munca in calitate de muncitor necalificat am ajuns la concluzia ca imi doresc sa incerc sa vad daca pot mai mult.

Revenind la ideea de la inceputul articolului, cred ca orice puști merita aceasta experienta. Merita sa stie cat de greu se castiga acei 100 de lei pe care ii cere cu atata usurita tatalui pentru o iesire in oras.

Foto: explorimentez.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *