Momentele care vibreaza in amintirea ta

Ce conteaza in viata cu adevarat ? Iti amintesti ce povestesti la un pahar de vorba cu prietenii ? Ce spui din tot sufletul si te incarca cu energie? Acele sentimente fac parte din trairea adevarata, se numeste viata in cel mai simplu mod.

ce conteaza in viata
ce conteaza in viata

Ce conteaza in viata

Momentele care vibreaza in amintirea ta nu sunt scumpe. De multe ori aceste momente nu au o valoare materiala. Nu cred ca o sa povesteasca foarte multa lume momentul in care si-a cumparat telefon nou si o sa exclame:

 “Atunci cand tineam in mana noul iphone am simtit ca zbor, ca sunt in al noualea cer”.

Rataciti pe drum de tara

In schimb, eu povestesc cu drag momente de genul:  “Iti amintesti cand am fost pe munte cu Andrei si ne-am ratacit in acel sat si oamenii se uitau la noi mirati” sau “Iti amintesti cand i-am dat lui Mihai cadou o sedinta la masaj erotic si el s-a intimidat de fete si ne-am amuzat maxim?”  Cele mai fun momente sunt cele ce presupun trairea autentica. Nu stiu daca reusesc sa spun in cuvinte ceea ce simit, insa intr-un fel sau altul vreau sa vorbesc despre momentele efemere de fericire.  Poti sa te bucuri alaturi de cineva drag ca vezi un apus pe malul lacului langa  Bucuresti sau pe malul marii. Nu trebuie sa dai mii de lei pe o camera la 5 stele in Mamaia ca sa traiesti o clipa de bucurie autentica.

Amintirile cu cei mici

Copiii se bucura pe moment de jucarii, telefon, hainute noi, insa peste timp nu isi vor mai aminti aceste cadouri. Ei isi vor aminti momentele petrecute cu ei; o zi de joaca super fun in parc, o plimbare educativa la un muzeu, o discutie in care i-ai impartasit sfaturi despre viata, principi, valori. Aceste lucruri ii vor ramane in suflet. Nu stiu care este pentru tine o amintire frumoasa din copilarie, insa pentru mine este aceea in care tata m-a dus pe gazonul de pe fostul “23” si a schimbat cateva pase cu mine pe teren. M-a impresionat imensitatea stadionului si momentul ca eu eram chiar acolo. Este o amintire simpla, dar care mie mi-a ramas intiparita in minte.

Mai multa viata si mai putine poze

Este frumos sa facem poze, insa este mai important sa ne intiparim momentele in suflet si in minte, decat in aparat. De multe ori unii oameni fac mai multe poze in detrimentul momentului din viata reala; e ca si cum traiesc acel moment pentru a-l savura din poze sau pentru ca sa-l arate altora.

Un comentariu

  1. Amintirile cele mai de pret cu care raman sunt cele cu copiii mai ales cand sunt inca mici si ii cresti si amintirile cu persoana iubita din viata ta, placerile materiale, masinile, telefoanele, hainele niciodata nu-ti vor ramane in suflet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *