De ce trebuie închis postul Romania tv?

Am impresia de multe ori că nivelul de jos al calității producțiilor a fost atins de fiecare data când zappez și ajung la Romania TV.  Un nume care a fost dus în mocirla. In esență este vorba de numele tari noastre. Nu știu dacă greșesc, dar nu cred că oricine ar trebui să aibă posibilitatea să înregistreze brandul România. Drept dovadă …”ăștia suntem bro”…dăm Romania oricui să facă orice cu ea.Nu ne pasă …cine ce face cu ea.

Dan Diaconescu, precursorul Romania TV
Atunci când Dan Diaconescu făcea emisiuni la OTV toată lumea îl ironiza și nu îl luă în serios. Se spunea despre el că este marginal și nu reprezintă publicul român. Din păcate alții au înțeles „rețeta” pantentata de Dan Diaconescu și au dus-o la alt nivel. Am trecut-o din „marginea” televiziunii in mainstream. Totul pentru că cei de la Romania tv și pe alocuri Antena 3 au dus manipularea la un alt nivel.. Mimează imaginea unor posturi de televiziune serioase când în realitate nu fac altceva decât să încerce să manipuleze realitatea în funcție de agenda patronilor.

De ce trebuie închis postul Romania TV?

  •  Pentru că libertatea de exprimare nu trebuie confundată cu libertatea de a spune orice.
  • Pentru că subminează respectarea legilor
  • Sublimează autoritatea instituțiilor statului și provoacă / determina cetățenii să se revolte împotriva deciziilor autoritilor.
  • Pentru că prezintă opinii personale ale unor invitații sau simpli cetățeni pe care le disimulează in știri. In acest fel crează impresia că opinii singulare sunt opinii ale unei majorități
  • Pentru că nu respecta o etică profesională. Nu verifică știrile. Etică profesională ar trebui sa reprezinte un motiv de sancțiuni în cadrul CNA.
  • Pentru că menține o stare de tensiune la nivelul societății
  • Pentru că prezintă subiecte mincinoase
  • Pentru că nu prezintă o diversitate a punctelor de vedere vis a vis de subiectele abordate.

De ce trebuie sa avem grijă la fake news?

Trebuie sa avem mare atenție la agenda de fake news a anumitor posturi tv sau site-uri. Dacă avem impresia că au un efect mult prea mic că sa le luam in seama…ne înșelăm. Fake news-ul crează un efect de bulgăre la nivelul societății care acționează în timp, iar în anumite contexte bulgarele se poate mari și poate exploada. De acest bulgăre pot profita entități străine care ar putea avea că obiectiv pe termen lung subminarea unității țării sau puterii instituțiilor din România.
De ce am dreptate? Cine și-ar fi imaginat că o clădire din America va fi călcată în picioare de niste protestari extremiști care nu vor să recunoască decizia autorităților și pot face dreptate cu violența? Nimeni. Nici măcar într-un scenariu de film.
Un alt efect al puterii online și a manipulării este rezultatul ultimelor alegeri: AUR-ul a obținut un rezultat șocant prin prisma fake news ului. Acest rezultat trebuie sa  ne dea de gândit și să facem o paralelă cu ce s-a întâmplat în UK cu brexit-ul. Fake news-ul i-a manipulat într-o anumită direcție de vot și într-un final s-a dovedit total contradictorie cu promisiunea celor care încurajau ieșirea Marii britanii din UE.
La fel și în SUA…o minciună repetată devine un adevăr pentru unii cetățeni, care incep să acționeze din credința.  

Un caz interesant a fost cand Selly, un simplu vlogger. un pusti a facut misto de un intreg post tv.

Foto: g4media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *