Transport animale de la Livestocktransport ne-a ajutat sa incasam venituri de zeci de mii de euro

In agricultura, nici animalele, nici plantele nu tin cont de pandemie. Este la fel ca in timpul razboaielor: gradinile sunt cultivate si roadele culese, animalele se inmultesc si ii ofera omului alimente sanatoase.

Viata continua, oamenii muncesc si au nevoie de bani pentru munca lor, fiindca banii au functii multiple: ii ajuta sa se hraneasca, sa se imbrace elegant, sa isi achite facturile si datoriile si sa se mentina sanatosi.

La fermele noastre activitatea se desfasoara la fel de intens ca in vremurile bune.

In prezent, avem un saivan plin cu miei maricei, dar nu ii vom duce sacrificati in piete sau la macelarii, fiindca am gasit o oferta mai buna:

ii vindem vii in statele arabe pe sute de euro bucata.

Nu am stat o clipa sa ne lamentam de dezastrese pe care ni le-a adus pandemia, ci am cautat solutii.

In vremurile bune, aveam puncte de desfacere in toata tara, livram la hotelurile pline zeci de miei, fiindca se puneau pe mese produse traditionale de Paste. Acum, hotelurile functioneaza pe avarii (adica sunt cateva camere ocupate), iar mesele pline din restaurante sunt interzise.

Inainte de pandemie aveam mii de cereri de produse in tara. Primeam comenzi online sau telefonice si de la gospodinele care doreau miei si oua, branzeturi proaspete si verdeturi, de la cei care se  ocupau cu prepararea alimentelor traditionale si livrarea lor la domiciliu, sa ajute gospodinele ocupate.

Acum, livrarile din tara sunt sustinute de vanzarea animalelor vii din afara si nu stiu ce am fi facut daca nu descopeream la timp transport animale de la Livestocktransport. Cu acesttransportator nu avem emotii niciodata, fiindca avem certitudinea ca:

  1. Masinile nu pleaca niciodata cu defectiuni la drum. Mijloacele de transport in comun sunt atent verificate, autorizatiile valabile, totul este tinut sub control de managerul firmei si de echipa acestuia.
  2. Animalele nu sunt bruscate la urcarea sau coborarea lor in masina si din masina, fiindca personalul le trateaza cu blandete.

In afara pregatirii profesionale si a experientei, oamenii care ne ajuta sa ducem la export animale vii iubesc sincer animalele si le trateaza cu respect.  Un animal stresat sufera la fel de mult ca omul si aceasta poate fi si o cauza a decesului. Si lor le este teama de necunoscut, sufera cand sunt lovite sau impinse cu dezgust sau cu dusmanie.

  • Niciodata nu se pleaca la drum, fara un plan sigur de deplasare, oricat de scurta sau de lunga ar fi distanta. Ruta este aleasa avandu-se in vedere interesele clientului.
  • Transportul se desfasoara legal si nu exista primejdia ca marfa sa fie confiscata sau transportatorul amendat. Animalele tale vor avea toate documentele necesare sa calatoreasca atat in tara, cat si dintr-o tara in alta.
  • Mortalitatea in timpul transportului este zero, fiindca se iau multe masuri de precautie. Iata care sunt acestea: fiecare animal este consultat de catre veterinar inainte de urcarea lui in masina. Cele care dau cel mai mic semn de boala sau de epuizare nu sunt urcate in masini. Masura este eficienta, fiindca in cazul unei boli transmisibile, s-ar imbolnavi si cele sanatoase.

Inainte de plecarea la un drum atat de lung, transportatorii au grija ca animalelor sa le se dea suficienta apa si mancare, sa le ajunga pe timpul calatoriei.

  • Soferii sunt instruiti sa conduca prudent si elegant, sa nu se angajeze in depasiri periculoase, sa nu mearga nici prea incet, sa incurce partenerii de trafic, dar nici foarte repede, sa streseze animalele.
  • Masinile sunt spalate cu apa si detergent si dezinfectate dupa transportul fiecarui lot in parte.

Dar colaborarea cu acest partener serios s-a extins permanent, fiindca ne-am dat seama cat riscam, aducand turmele pe jos pe distante de 20-50 de kilometri, din munte. Intotdeauna cand turmele erau aduse pe jos ne confruntam cu pierderi mari si eram nevoiti sa platim amenzi, chiar daca le scoteam pe sosea cand era circulatia mai putina. Uneori nu analizam corect traseul si pierderile erau semnificative.

De pilda, nu am stiut ca intr-un sat se sapa santuri pentru canalizare, iar in altul pentru racordarea la gaze si oile au cazut in santurile respective care ramasesera neastupate pe timpul noptii.

Din pacate, pot sa apara din senin astfel de capcane mortale pentru ele.

Turmele noastre au fost decimate si de viituri, fiindca au fost surprinse cand tranzitau zone ale unor rauri repezi si mari.

Toate aceste primejdii au ramas in urma, fiindca am descoperit acest transportator sigur si ieftin, iar in cateva ore, animalele noastre ajung acasa de la pasunile alpine.

Internetul ne-a oferit informatiile de care aveam nevoie, sa gasim transportatorul ideal, dar si o piata de desfacere a animalelor vii in tarile arabe. Important este sa nu iti pierzi speranta si sa nu depui armele, fiindca vei gasi solutii de supravietuire a afacerii tale in aceste timpuri critice.

Fie ca doresti sa cumperi animale de rasa si vanzatorul nu ti le aduce la domiciliu, fie ca ai de vanzare animale vii, nu uita ca exista o firma care isi asuma transportul acestor vietati pe distante de mii de kilometri sau de zeci, sute de kilometri si ca totul este tinut sub control.

Firma prezentata de mine este una de prestigiu. Imi amintesc ce emotii aveam, cand duceam o gaina sau un curcan in tren sau autobuz si il/o feream de ochii celorlalti calatori. Ma temeam sa nu ajung cu pasarea respectiva moarta la destinatie, fiindca iubesc animalele si nu doresc sub nicio forma sa le tratez cu lipsa de omenie.

Acum exista o firma care ofera transport legal si confortabil animalelor tale, de aceea profita de acest privilegiu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *