De ce sa iti cumperi o chitara

Chitara, instrumentul copilariei mele

de ce sa iti cumperi chitara
de ce sa iti cumperi chitara

Imi amintesc ca de mic mi-am dorit cu ardoare o chitara clasica. Mi-am dorit sa merg la “palatul copiilor” si sa iau lectii de chitara clasica. Din diferite motive ce tineau de timp, job, bani, distante, nu am ajuns la cursuri. Cu toate acestea imi amintesc ca intr-o duminica dimineata tata fiind exasperat si plictisit in acelasi timp de solicitarile mele in legatura cu achizitionarea acestui frumos instrument numit chitara, s-a hotarat sa mearga cu mine la magazinul Muzica ( de pe Cale Victoriei ) pentru a-mi achizitiona o chitara.

Chitara clasica s-a transformat in ceas

Chiar daca eu imi doream o chiara nu a fost sa fie o chitara, ci a fost un ceas. Motivul ? La muzica era inchis duminica, in schimb la magazinul de ceasuri din zona era deschis. In acest mod chitara s-a transformat in ceas. Chiar daca pe atunci era o mare fitza sa ai ceas electronic cu butoane, chitara clasica a ramas in sufletul meu. Imi place la fel de mult si sunetul de pian si ce poti sa faci cu el din punct de vedere al compozitiei. In mod cert iti permite mult mai mult un pian, insa sunetul de chitara imi place la nebunie.

De ce sa iti cumperi o chitara clasica ?

Ai avantajul ca poti sa te apropi de muzica, sa o traiesti diferit, sa o simiti cat mai aproape de sufletul tau. Chitara clasica o poti lua dupa tine foarte usor, indiferent ca pleci in tabra la mare sau la munte – un pian ar fi ceva mai greu. Daca esti baiat poti impresiona fetele mult mai usor cu o balada la chitara pe malul marii. Poti deveni foarte usor sufletul petrecerii. Daca excelesi in acest instrument si ai un talent nativ la compozitie ai sansa sa urmezi o cariera in domeniu.
Chitara – repere istorice
Chitara o regasim in multe stiluri muzicale. In tara noastra chitra este folosita foarte mult in genul rock, folck, pop dar la nivel general chitara isi face simtita prezenta si in genurile: blues, country, folk, flamenco, jazz, rock și pop. Chitara este are atestata ca si data de aparitie secolul XVI, insa istoria ei din punct de vedere al tehnologiei utilizate dateaza din timpuri mult mai stravechi. Cu toate acestea cea mai veche muzica scrisa la chitara dateaza din secolul al XVI-a. Daca ne gandim la chitara clasica modernă facem referire la anul 1850. Atunci forma si dimensiunile instrumentului au fost modificate de spaniolul Antonio Torres care i-a oferit astfel o acustică îmbunătățită, un ton deosebit de plăcut și, totodată, o structură rezistentă. Multi mai tarziu a fost inventata chitara electrica, fapt care se intampla in anul 1920. Chitara electrica si-a facut simtita prezenta cu adevarat in genul rock, acolo unde a ramas un instrument de baza pentru toate formatile care se respecta.
Hituri romanesti cu tema de chitara
Ordinea pieselor mentionate este pur intamplatoare, insa voi incerca sa amintesc cateva hituri ale ultimilor ani.
Vara nu dorm
In anul 2012 Connect-r sau Stefan Mihalache alaturi de colegul sau Razvan Matache au dat lovitura cu o tema de chitara pe aceasta piesa. Vara nu dorm a devenit hitul incontestabil al verii si l-a urcat pe Connect-r in topul artistilor cu piese hit.

3 sud est – Amintirile
Un alt hit al muzcii dance, devenit celebru pentru tema de chitara compusa de Laurentiu Duta.

Evolutia Muzicii romanesti la chitara

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *