service auto bucuresti

Agresivitatea in trafic, posibile cauze

service auto bucurestiRecent a fost supus discutiei publice un proiect de lege ce isi doreste sa „pedepseasca” mai drastic agresivitatera in trafic.

Definirea agresivitatii in trafic

Deplasarea succesivă, neregulamentară, de pe o bandă de circulaţie pe alta sau de pe un rând pe altul, alternând din stânga în dreapta, în scopul depăşirii unui şir de vehicule care circulă în acelaşi sens; efectuarea manevrei de întoarcere a vehiculului prin folosirea frânei de ajutor; frânarea bruscă la revenirea pe bandă, imediat după ce conducătorului unui vehicul a efectuat o depăşire a unui vehicul, de natură a-l determina pe conducătorul acestuia din urma să schimbe brusc direcţia de mers sau să frâneze excesiv pentru a evita impactul; depăşirea neregulamentară a unei coloane oprite formată din vehicule obligate să oprească la pătrunderea într-o intersecţie, la trecerea la nivel cu calea ferată sau în alt caz de forţă majoră, în scopul de a plasa vehiculul în partea din faţă a coloanei.

Si sunt multe situatii. Pe mine ma intereseaza acum cauzele acestor manifestari. Comportamentul in trafic este o componenta a manifestarii personalitatii individului, a educatiei, a starii de spirit a acestuia, a multumirii de sine, a intelegerii.

Psihologia traficului rutier

Personal sunt de parere ca frustrarile, insatisfactiile personale, stare de nemultumirile sociala sunt „descarcate” in trafic, ca printr-un fel de supapa de refulare. Astfel apare aceassta agresivitatea in trafic, agresivitate ce se lasa de multe ori cu batai in plina strada.

Aceasta agresivitate a noastra – romanilor- este o reflexie a societatii romanesti. Noi avem in plus si acel atribut fantastic care ne face sa ne comportam nemultumiti indiferent  de situatie. Daca s-a realizat un drum spunem ca de ce nu s-a facut mai devreme sau de ce nu l-a facut si pe cel din deal ? Daca s-a construit o sala de sport spunem: Dar asta ne trebuia noua ?

Legea ce pedepseste mai aspru Agresivitatea in trafic va rezolva problema ?

Persoanl nu cred, politistii vor trebui sa probeze comportamentul agresiv. In plus sunt mult prea putini ca sa poata aplica toate aceste legi. Despre agresivitatea in trafic am mai scris pe acest blog si am postat chiar o imagine haioasa din trafic aici.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *