Start Up Nation 2017 pentru oameni cu bani

Start Up Nation 2017 a fost muuult mediatizat. 10 mii de afaceri noi, tinerii vor beneficia de 44000 mii euro. Fara obligativitatea de a veni cu bani de acasa. Suna bine, prea bine. Problemele au inceput sa apara cand Start Up Nation 2017 a amant lansarea ghidului, iar oamenii isi doreau sa aplice, insa cunosteau foarte putine din cerintele impuse de echipa Start Up Nation pentru a obtine finantare.

Pas cu pas lucrurile au inceput sa se lamureasca, iar ghidul a aparut in sfarsit. Problema se pune ca multe din formularile din ghidul Start Up Nation 2017 nu sunt explicite. Spre exemplu se spune ca se acorda punctaj sumplimentar daca angajezi o persoana defavorizata. Spre exemplu, un tanar absolvent dupa 2012. Intrenarea se pune : absolvent de ce? De liceu ? de profesinala ? Daca a terminat liceul si acum este la facultate?

Multa lume si-a facut sperante si planuri peste planuri pentru Start Up Nation. La cateva zile inainte de termenul de depunere a planurilor de afaceri a ramas in „aer” urmatoarea „mica” problema: Cum se vor da banii ? Care va fi metoda de plata ? Am aflat de la dl Ilan laufer ca cea mai „buna” varianta este creditul punte prin care intai de toate faci un imprumut la banca si ulterior il restitui cand dupa ce iti este aprobata cererea de finantare.

O alta ciudatenie mi se pare accea prin care esti intai obligat sa ai utilajul in atelier si ulterior iti dau ei banii. Intrebarea se pune ? Ce distribuitor imi da un utilaj de 10.000 mii euro fara sa avem vreo relatie comerciala pana atunci. Doar ca sunt eu „castigator” de Start Up Nation 2017 ? Cine imi aduce un utilaj din China pe promisiunea ca ii voi da banii dintr-un credit ? Detalii aici

  • bugetul de stat, prin credite de angajament – 1,2 miliarde de lei
  • fonduri externe nerambursabile – 500 milioane lei, asigurati prin bugetul de stat pentru descarcare ulterioara de la Comisia Europeana.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *