Ilfov Business Hub Te invata cum sa accesezi bani europeni

Ilfov Business Hub este un proiect tare fain ce a luat nastere prin eforturile Consiliului Judetean Ilfov si a Directiei Fonduri Europene din cadrul institutiei amintite.

Ilfov Business Hub

De multe ori accesarea de fonduri europene prin intermediul programelor nationale este dificila. Cea mai buna dovada este reprezentata de programul start up nation – prima editie. La mai bine de jumatate de an de la momentul in care au fost declarate castigatoare, nu au primit finantare decat 10 % din firme.

La 19 ianuarie 2018 au fost depuse 807 deconturi, ceea ce inseamna sub 10% din beneficiari. Dintre acestia, 407 au fost aprobate, 290 au fost platite si restul de 117 dosare sunt in clarificari”, a spus Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

Ilfov Business Hub

Consultanta, consiliere, sprijin, spatiu de lucru si fonduri europene si bani de la Consiliul Judetean Ilfov prin Ilfov Business Hub. Acestea sunt pe scurt beneficiile pe care le va aduce acest nou hub cu functie de accelerator de afaceri din Ilfov.

Acest proiect vine ca o continuare fireasca a proiectelor dezvoltate in Ilfov cu bani europeni. Proiectul Antreprenoriat sansa unui viitor mai bun este un bun exemplu de reusita pentru echipa condusa de Remus Trandafir la Directia Absorbție Fonduri ILFOV. In proiectul amintit mai sus am fost unul dintre beneficiari.

Va spun din proprie experienta ca este muuult mai usor sa accesezi fonduri prin intermediul unei institutii intermediare decat sigur, de capul tau.

Consiliul Judetean Ilfov va asigura, din bugetul propriu dar și din fonduri europene nerambursabile și guvernamentale ori din alte surse externe, finanțarea activităților specifice, inclusiv oferirea de granturi persoanelor juridice incubate. Incubatorul de afaceri va acoperi ciclul de pre-incubare – incubare –accelerare cu scopul selectării și formării unor operatori economici – CJI ILFOV

Dificultati de intelegere ale ghidurilor

De multe ori este nevoie de un cosultant si de un hub pentru ca limbajul folosit in ghiduri si legislatie este unul complicat, de lemn sau de specialitate, contine termeni juridici. Toate aceste modalitati de formulare ii fac pe multi sa renunte chiar inainte sa faca primii pasi in scrierea unui proiect / plan de afaceri.

Sprijinul oferit de Ilfov Business Hub

Speram ca prin intermediul Ilfov Business Hub CJI ILFOV va veni in intampinarea tinerilor ilfoveni cu scopul de a putea scrie un proiect si de a primii finantare in cazul in care merita acest lucru.

”Firmelor incubate li se va oferi suportul logistic și financiar în vederea participării la training-uri, seminarii și conferințe și vor primi asistență pentru realizarea strategiilor de afaceri, pentru scrierea de proiecte necesare atragerii de finanțare sau în alte domenii relevante. Toate acestea au rolul de a susține dezvoltarea firmelor, astfel încât acestea să poată ajunge la un nivel de stabilitate și autonomie care să le permită părăsirea incubatorului și funcționarea pe cont propriu, cu șanse crescute de a face față mediului concurențial și de a supraviețui pe termen lung”, au adăugat reprezentanții Consiliului Județean Ilfov.

Cum accesezi fonduri europene ?

Pentru a accesa fonduri europene trebuie in primul rand sa ai o idee clara cu privire la afacerea pe care iti doreste sa o ai, sa iti faci un plan de afaceri in cadrul caruia sa anticipezi cu ajutorul estimarilor financiare un raport intre cheltuieli si profit. Vorbim despre previziuni, desigur. Sa fiti convinsi ca multi tineri nu isi pun astfel de probleme, tocmai de accea este nevoie de un specialist contabil.

Ce afacere sa imi dezvolt ?

In acelasi timp, este foarte important sa incepi o afacere in care crezi, o afacere in care esti dispus sa investesti si proprii bani. Din acest motiv multe dintre programele de finantare ale start up-urilor cer si o contributie proprie. In aclasi timp incearca sa aplici intr-un domeniu in care ai o minima experienta. Informeaza-te foarte bine in general. Este mult mai ieftin sa inveti din greselile altora.

Nu te incredete 100 % in altii

Incearca ca – cel putin la inceput- sa intelegi fiecare aspect al planului de afaceri, nu avea incredere „oarba” in contabil, in consultant fara ca sa intelegi despre ce este vorba.

sursa: start up.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *