automatizari porti

Solutii elegante oferite de sistemele de automatizari porti

Se spune ca nu avem probleme, ci de cele mai multe ori nu gasim solutii la problemele noastre sau nu le cautam indeajns de mult.

Automatizari porti- atat de simplu

In zona unde locuiesc eu am o straduta cu sens unic, o straduta pe care nu prea pot trece doua masini una pe laga alta fara batai de cap. In acest context am observat cum vecinul a gasit o solutie faina prin montarea unui sistem automatizari porti. Omul ajunge acasa si isi deschide poarta din telecomanda. In acest fel nici cei care vin in spatele lui nu mai sunt nevoiti sa stea la coada pana cand se intoarce el din curte, pana deschide poarta, se urca in masina si asa mai departe. Instalarea sistemului de automatizari porti i-a facut si lui viata mai usoara ,dar mai ales mie- celui care aveam norocul sa pic exact inaintea sa ajunga el acasa.

Cel mai important la sistemul de automatizari porti este motorul, daca avem un motor fiabil avem sansa sa pastram in functiue poarta au usa de garaj pentru multi ani. Daca acum 10-15 ani aceste sisteme de automatizari nu erau pe piata, acum cand totul este disponibil nu ne ramane decat sa facem economii pentru achizitionarea unui astfel de sitem. Din cate am vazut sunt chiar firme care iti livreaza sistemul la colet, fie ca vrei sa ajunga sistemul de automatizari porti prin posta romana sau pri curier, tot ce trebuie sa faci este sa te uiti la specficatii, sa iei masuri si lterior sa il pui in cosul de cumparaturi al magazinului online.automatizari porti

Unde este meseriasul ?

Prietenul meu Gabi ( specialist in tamplarie ) spunea ca multi oameni au impresia ca se pricel la orice; ca si cel care este zidar se „lauda” proprietarului ca stie sa ii moneze sitemul de tamplarie PVC cu geam termopan. Omul monteaza si ulterior se alege cu o lucrare prasta calitate, astfel ca intr-unb final este nevoie sa cheme specialistul si sa remedieze problema. Partea problematica este ca il costa de doua ori mai mult, atat manoepra initiala, costul produselor, pretul pentru manoepra doi si materialele achizitionate ulterior. Astfel proprietarul se alge cu multi bani pierduti, nervi si timp consumat.

Acelasi lucru povestit de mine aterior poate fi valabil si la montarea usilor de garaj sau a portilor care au un siste de auomatizari porti instalat sau in plan de a fi instlat. E clar – din punctul meu de vedere- avem nevoie de un specialist care sa rezolve problema. Sitemul de automatizare a portilor are o importanta componenta electronica, functioneaza prin unde radio si telecomanda si astfel trebuie instalat fara cusur. Nu de alta, dar daca ai instalat ceva gresit risti sa stai ca „vitelul la poarta noua” si cu telecomanda in mana. Persoan nu as risca..sau poate trebuie sa ma nasc eu in cu totul alta parte, nu de alta dar daca eram un roman autentic nu imi era atat de team de schimbari de aceasta natura. Eu cred puternic in diviziunea munci – fiecare trebuie sa fac acel job in care este specialist, iar zicala „lasa ca merge si asa ” ar trebuie sa o uitam definitiv. Chiar si montarea unui sistem de automatizari porti este operatiune dificila din punctul meu de vedere.

Foto: citiwidegaragedoor.com

Un comentariu

  1. Chiar daca se zice ca romanul este bun la toate, in majoritatea cazurilor el este bun la toate sa le incurce. Mai bine apelezi la un specialist decat sa te trezesti ca nu mai functioneaza si ca acum o sa te coste mai mult reparatia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *