Tabla pentru acoperis- Care este cea mai buna alegere

Indiferent ca vorbesc de  tabla pentru acoperis sau gradinite pentru copii, ceea ce scriu pe acest blog reprezita opiniile mele sau ale colegilor mei – dupa caz. Tinand cont ca vorbim despre opinii personale, acestea sunt subiective si limitate de nivelul nostru de cunostinte. In ciuda acestui fapt, prin observatie directa si munca putem trage niste concluzie pertinente cu privire la acest subiect. Tinand cont ca recent am pus umarul la construirea unui atelier simpatic am aflat si cate ceva despre modalitatile de invelire ale unei constructii. Am aflat care este diferenta intre anumite modele de tabla pentru acoperis si costurile aferente respective operatuni.

Tabla pentru acoperis– Cu ce invelesti cel mai repede

Se spune ca in prezent gasesti in magazinele de bricolaj orice tip de material de constructii doresti, indiferent ca vorbim de tabla pentru acoperis sau de materiale pentru constructii. Gasesti ditatii, bani sa ai- cum se spune. Pe vremea de trista amintire- inainte de `89- nu aveai foarte multe variante atunci cand venea vorba de invelirea casei. Prima optiune la care te gandeai era tabla faltuita – era cam singura tabla care se gasea pe piata din cate stiu eu. Problema la aceasta tabla era aceea ca pretul pentru manopera era cam egal cu cel platit pentru materia prima – respectiv tabla pentru acoperis. In acest context, stateai si cantareai bine momentul prielnic pentru realizarea lucrarii invelirea a casei. Pretul piperat pentru manopera de executie a lucrarii de invelire a casei era justificat si de faptul ca dura foarte mult timp executia, era migaloasa si implica riscuri, avand in vedere timpul petrecut la intaltime. Fie ca ne placea sau nu, trebuia sa cumparam  ceva tabla in plus, avand in vedere pierderile. Acum oferta s-a diversificat foarte mult, totul tine de buget, design si locul in care construiesti. tigla metalica

Daca ne referim la viteza de realizare a lucrarii, cred ca cel mai repede invelesti cu  tabla zincata cutata; ai nevoie de ceva pricepere, suruburi speciale si pofta de munca. Cu toate acestea iti spun din experienta ca daca nu te pricepi cat de cat in domeniul constructiilor si aceasta tabla iti poate da mari batai de cap. Spre exemplu, daca pleci cu montajul tablei stramb -foarte putin- intr-un capat, pana cand ajungi la final nu prea arata bine proiectul tau de acoperis si modul in care arata tabla pentru acoperis. Te da gol ca nu ai nici in clin nici in maneca cu domeniul. Sfatul meu este sa chemi totusi un specialist care sa te ajute. Tabla plana dublu faltuita este o alta categorie de tabla care merita luata in seama si se incadreaza in specificatiile unui acoperis realizat optim din punct de vedere al pretului, dar si estetic.

Daca as fi stat ceva mai bine la capitoul financiar as fi ales cu siguranta tigla metalica, arata cred cel mai bine; un aspect elegant si cred ca si din punct de vedere al eficientei nu sta rau abolut deloc. Daca m-as fi indreptat catre aceasta varianta as fi ales pentru tabla pentru acoperis achizitionarea tablei dintr-o sigura bucata. Am inteles ca este posibil acest lucru; exista fabrici care iti fac pe comanda bucatile de tabla. In acest fel cresti rezistenta tablei in timp.

Avantajele tiglei metalice

  •  Greutate foarte scazută;
    Rezistenta indelungata;
    Aspect placut si varietate mare de culori;
    Pret scazut;
    Usor de montat

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *