Cum caracterizezi un erou ?

colectivIn vinerea neagra din data de 30 octombrie 2015 a avut loc cel mai negru accident din ultimii 25 de ani. Zeci de oamenii au murit 🙁 pacat.

Intre acesti oameni, care au supravietuit ( sau nu )  acelui masacru, s-au aflat si eroi;

Eroi care au salvat vietii, unii dintre ei cu pretul vietii. Medici care au trait durerea a zeci de raniti. Medici si personal ce au actionat cu daruire, oameni simpli.

Ce este un erou  ? Cum caracterizezi un erou

Un erou pentru mine este acel om care isi anuleaza instinctul de conservare si intra in foc pentru a salva alte vieti. Nu se mai pune pe primul loc pe el, ci pe altii.

Diferenta o face asumarea unui risc moderat, insa in astfel de situatii e imposibil de calculat, iar daca apuci sa gandesti prea mult, te opresti.

Dupa explozie  / incendiu,  in club Colectiv era MOARTEA. Era acolo cu coasa si lua vieti, iar acesti eroi au intrat inauntru si au mai salvat vieti din ghearele mortii.

Va respect, va apreciez si sunteti eroii mei. Regret enorm ca unii dintre voi ati plecat si n-am apucat sa va strang mana in viata asta. Regret ca nu am apucat sa-l cunosc pe Claudiu Petre, chiar daca am stat langa el la concert Deliei.

Unul dintre ei am inteles ca a fost Adrian Rugină, iar altul Claudiu Petre. Un alt erou scapat cu viata a fost Adi Despot (de la Vita de Vie) , care a facut tot ce a putut pentru oameni. Sunt multi oameni care au facut minuni acolo. Nu-i stiu, dar va respect.

Pe mine evenimentul m-a marcat profund. Sper sa nu mai vad nico data astfel de imagini la tv, sper sa nu mai vad asa ceva in direct.

Usurinta dialogului despre moarte ma sperie

Am fost la cineva in vizita si era pe Romania TV. Post tv de trista existenta. Vorbeau atat de „usor” despre moarte, despre ce s-a intamplat acolo de parca era vorba de schimbarea vremii. Era doar un alt subiect pe care incercau sa-l faca mai dramatic, sa profite de el. Tot felul de oameni care isi dadeau cu parerea.

Sfat: Mai multa decenta si mai putina falsitate – in astfel de momente.

Ma durea sa aud acea falsitate din vocea de la tv si ma durea sa ascult incercarea de a parea dramatica, nu trebuie sa incerci sa faci ceva „dramtic”…era destul de dramatic.

ADI Despot nu a spus nimic pe facebook de atunci.

Eu cred ca daca acesti prezentatori / ziaristi/ comentatori ar fi fost acolo, acum ar fi stat in casa cu lacrimile in pumni, fara a avea puterea sa vorbeasca. Eu sunt un om marcat, chiar daca nu am fost acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *