Apartament cu chirie – Cum se formeaza pretul?

Atunci cand esti in cautarea unui apartament de inchiriat sau a unei garsoniere intr-un centru universitar, te afli in fata unei mari provocari. Trebuie sa te incadrezi intr-un buget. De cele mai multe ori fix si te lupti sa ai niste conditii decente de locuit.

Garsoniera in  Iasi – Cum se formeaza pretul ?

Atunci cand cautam sa inchiriem trebuie sa avem in vedere faptul ca pretul chiriei se formeaza tinand cont de o serie de aspecte:

  • Amplasarea apartamentului intr-o anumita zona
  • Dotarea apartamentului; mobilier, electrocasnice
  • Vechimea imobilului
  • Perioada pe care se inchiriaza apartamentul – Daca semnezi un contract / stabiliesti o intelegere cu proprietarul pentru o perioada de cel putin 12 luni poti negocia un pret mai bun
  • Cine locuieste in imobil: cuplu, casatoriti sau nu, au servici sau nu, doua fete / doi baieti.
  • Chiriasii sunt sau nu fumatori
  • Au sau nu animale de companie

Care sunt cele mai bune zone din Iasi ?

Daca esti student in Iasi cele mai bune zone sunt: Centru, Alexandru, Pod ros, Gara, Tudor.

Normal fiecare are propria lui parere, insa din aceste zone se ajunge foarte usor la facultate, catre zonele centrale, iar mijloacele de transport circula decent.

Preturi chirie iasi

Avand in vedere ca Iasiul nu este un oras foarte mare, nici oferta de apartamente de inchiriat nu este una foarte bogata. Mai ales daca ne referim la zone ok si nu la garsoniere de inchiriat in zone rau famate sau in afara orasului / in blocuri cu muncitori etc

Preturile pornesc pentru o grasoniera de inchiriat in Iasi de la 150 de euro si ajung chiar si la 300 de euro pentru o garsoniera aflata intr-o zona buna si mobilata foarte ok. Pretul de mijloc este 200-250 de euro, insa aici cautarea este una greoaie pentru a gasi un echilibru intre pret si conditii / zona in care este amplasta garsoniera. 

Dezvoltarea Iasului

Avand in vedere faptul ca Iasiul s-a dezvoltat in ultimii 2-3 ani prin venirea unor firme de calibru international si piata imobiliara a fost influentatata de acest aspect. Studentii fiind victime colaterale ale cresterii preturilor pentru garsoniere de inchiriat. Pot sa spun ca la acest capitol al garsonierelor de inchiriat, Iasul se „bate” cu Bucurestiul la preturi.

Foto Adevarul

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *