Măsurători fără erori – cu aparate Fluke ( P)

Pasiunea pentru măsurători a început probabil pentru tine de la primele experimente în laboratorul de fizică sau chimie. Apoi, pasiunea s-a transformat în dorință de a studia, în carieră și mod de viață. Dacă nu ai ajuns să fii electrician sau inginer de telecomunicații sigur ai totuși pe undeva o trusă cu câteva instrumente de măsură. Pentru că primele experimente nu se uită niciodată. Iar fizica, odată înțeleasă, te ajută să vezi viața cu alți ochi.
Pasiune pentru inovație
Probabil că așa au început și fondatorii Fluke. Cea mai mare companie producătoare de aparate de măsură și control și-a avut originea în dorința unor oameni de a face lumea mai bună. Iar pasiunea lor pentru siguranță, inovație și nevoia de a detecta cât mai rapid și eficient unele defecțiuni ne-a adus tuturor un mare plus și o viață mai sigură. Astăzi, la mai bine de 60 de ani de la fondarea companiei, peste tot în lume se folosesc și se vând aparate de măsură Fluke.

Rapiditate și eficiență
Rețelele de telecomunicații, energie electrică, apă, gaz au crescut din ce în ce mai mult în ultimii 50 de ani, devenind un adevărat labirint de cabluri și țevi care ne înconjoară atât în casă cât și în afara ei. Odată cu dezvoltarea rețelelor, a crescut și nevoia de mentenanță rapidă. Pentru a răspunde acestei nevoi au apărut aparate de măsură Fluke din ce în ce mai eficiente, mai rapide, mai rezistente și mai portabile. Pentru ca tehnicienii să detecteze imediat orice defecțiune în vasta rețea de cabluri, au apărut locatoare trasee cabluri, testere de izolație, analizoare de energie, testere pentru instalații electrice, testere pentru priza de pământ și multe altele.
O lume mai sigură
Trăim într-o lume mai sigură chiar dacă uneori ni se pare că n-ar fi așa. Energia electrică funcționează constant și nu provoacă accidente așa cum se întâmpla în trecut. Și asta se datorează în mare parte capacității de a preveni defecțiunile și de a nu lăsa cablurile, împământările și rețelele în sine să se degradeze. Cu multitudinea de aparate de măsură Fluke, lucrurile sunt mai simple. Ce s-ar face un electrician fără un locator de trasee cabluri? Această mică piesă de echipament ajută enorm la detectarea rețelei de cabluri aflată peste tot în jurul nostru. Mai ții minte că acum câteva zeci de ani se spărgeau toți pereții caselor pentru a localiza o defecțiune sau un scurt? Astăzi nu mai e nevoie de așa ceva. Cu un locator de trasee, defecțiunea este descoperită iar electricianul merge la fix și rezolvă problema.
Aparatele de măsură Fluke sunt foarte importante pentru marile firme de energie, gaz și telecomunicații. Cu ajutorul lor se adună date privitoare la starea țevilor, rețelelor și necesarului de investiții pe termen scurt și lung. Cu ajutorul lor se fac predicții, mentenanță, reparații de urgență și se detectează imediat scurgerile de gaze, scurt circuitele, sursele de presiune sau tensiune în fabrici, parcuri industriale și mediul casnic.
Aparatura de măsură și control ne-a oferit posibilitatea să trăim liniștiți în casele noastre știind că totul funcționează corect și că există indicatori, metode de prevenire și intervenție rapidă în caz de defecțiuni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *