Presa, carpa de sters pantofi

Despre presa se spunea ca este cainele de paza al democratiei” , suna frumos. Din pacate a fost mereu un caine dresat. In ciuda acestui fapt, un caine dresat mai latra, uneori mai si musca…dar isi face cat de cat treaba; informa cetatetnii despre fapte, mimand impartialitatea. In 2014, presa nu mai mimeaza nimic; au ucis cainele si i-au pastrat doar blana. Pe aceasta blana isi sterg pantofii baronii si isi transmit mesajele “de interes”, isi fac pantofii cu aceasta blana numita presa si incearca sa isi spele pacatele in ochii publicului.presa

Campania prezidentiala 2014

Ne-a fost demonstrate cat de mult poate fi umilita aceasta breasla si cat de mult se lasa lumea umilita din “n” motive, incercat sa supravietuiasca. Au dezinformat, au mintiti, au exagerat, au omis, au manipulat. Care este pretul? Asa cum o curva de pe centura nu mai o poti credibiliza ca o persoana “cu onoare”, la fel nici in presa cetatenii nu vor mai avea incredere. Care va fi consecinta pe termen mediu si lung ? Acest mijloc de informare nu va mai avea greutate, nu va mai cont in economia procesului de (dez)informare. Locul tv-ului va fi luat de alte medii de transmitere a informatiei.

Jurnalistii Romania TV nu urmaresc programul statiei

Pe pagina de media a aparut o stire conform careia Sebastian Oancea si-a dat demisia dupa ziua algerilor:

“Eu nu mă uitam demult la România TV și consider că, din moment ce nu te mai poți uita la postul pentru care lucrezi, nu are rost să mai stai acolo.”

exemplul nr 2: 
România TV a încercat, la ora 17.50 (16 noiembri 204 ) , o transmisie în direct de la Paris, prin care să arate că nu sunt cozi la secțiile de votare.
Camera de filmat era însă cu spatele la coada de la secția de votare, astfel încât în spatele reporterului strada din capitala Franței părea goală. 

sursa foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *