Tipografia – locul unde cuvintele prin aripi (p)

Ce este tipografia? Este locul unde se tipăresc aproape toate materialele pe care le ținem în mână zi de zi. De la etichetele de pe produsele din supermarket la postere, afișe, broșuri și materiale promoționale la cărți și reviste, toate materialele ies pe ușa tipografiei. O locație precum Tipografia Global Print poate fi partener de nădejde al tuturor celor care vor să transmită un mesaj puternic într-o lume zgomotoasă pentru că într-o lume de zgomot, tipografia dă culoare!

Grafică și design contemporan

Odată cu instalarea erei digitale, tipografia și-a îmbunătățit oferta cu servicii specializate de artă grafică și design actual, atractiv care să ajute materialele tipărite să devină mai apreciate de un public puternic atras de internet și efecte speciale. O tipografie nu se rezumă la a printa materiale ci oferă consultanță în design și colaborează cu agențiile de publicitate pentru clarificarea și îmbunătățirea vizuală a mesajelor transmise.

Calitate impecabilă

Prețul materialelor tipărite variază de la o tipografie la alta însă calitatea contează cel mai mult. Așa cum am amintit mai sus, trăim într-o lume a culorilor puternice și a efectelor speciale. Materialele tipărite ar trebui să arate impecabil pentru a capta atenția foarte scurtă (aproximativ 8 secunde) a unui public bombardat până la extrem cu informații de tot felul. Calitatea, designul, creativitatea, elementul surpriză din design pot face ca materialele promoționale, revistele sau cărțile să atragă un public numeros sau

să treacă neobservate.

Prețuri corecte

Tipografia cu cele mai mari prețuri nu este probabil și cea care oferă cele mai calitative materiale. De cele mai multe ori prețul nu reflectă creativitatea, dorința de a face lucrurile mai bune și mai interesante sau deschiderea spre nou. Pentru a afla misiunea și viziunea unei tipografii trebuie să colaborezi efectiv cu cei care lucrează acolo și să le înțelegi mentalitatea. Prețul contează mai puțin dacă investiția făcută dă într-adevăr rezultate spectaculoase, dacă materialele sunt gata la timp, sunt realizate corect, responsabil și conform cerințelor.

Oferte atractive

Orice tipografie care își respectă clienții fideli trebuie să le ofere produse la prețuri promoționale, să facă oferte speciale și reduceri pentru a încuraja colaborarea și pentru a menține satisfacția partenerilor și clienților. Pentru că un client fidel poate aduce încă 10 clienți fideli în timp ce un client nemulțumit poate transmite un mesaj nefavorabil unei întregi comunități construite cu grijă în jurul unui concept. Importanța materialului tipărit nu a scăzut și probabil că nu va scădea prea curând așa că o tipografie poate face mult bine oamenilor cu care colaborează.

Tipografia este un loc mai puțin cunoscut de oamenii erei digitale. În realitate toți iubim materialele care ies de sub tipar. Lucrarea de licență la care ai lucrat luni și luni de zile devine brusc reală atunci când o primești gata tipărită. Nunta devine dintr-o dată un fapt împlinit atunci când primești invitațiile tipărite, gata de a fi trimise tuturor celor dragi. Ne place să ținem în mână o revistă nouă, colorată, un ziar cald pe care nu s-a uscat încă cerneala, un meniu interesant la restaurantul favorit sau un catalog cu produse pe care ni le dorim. Tipografia este locul magic unde lucrurile devin reale, palpabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *