Educatia sexuala in scoli, parintii trebuie sa decida ?

Mare scandal la nivel national in legatura cu subiectul educatiei sexuale in scoli. Acum nah, nu stiu cati au citit un posibil manual / o programa sau ce capitole va avea aceasta disciplina, insa din stadiu de proiect se formeaza doua tabere :

  • Unii spun ca educatia sexuala va distruge inocenta copiilor
  • Tabara Pro spune ca informarea avizata / institutionalizata va reduce numarul problemelor generate de sexul neprotejat intre adolescenti / a agresiunilor asupra acestora.

Acum sinceri sa fim cred ca ne inflamam noi prea tare ( si cand zic noi, ma refer la societate in general) in legatura cu subiectul. Ne inflamam pentru a ne apara niste principii ale noastre si nu neaparat in legatura cu subiectul. Tabara care sustine ca educatia sexuala / sanitara le va distruge inocenta copiilor se inflameaza pentru ca ei au o directie institutionala, se pozitioneaza conservator si in dogma crestin ortodoxa indiferent de subiect. Pe de alta parte tabara pro cred ca are asteptari exagerate asupra influentarii din teren asupra acestui curs. Pana la urma, degeaba ai tu teorie la scoala daca in famile o vezi pe sora ta cu copil la 16 ani, maica-ta te-a facut la 15 s.a.s.m.d. In plus este greu de „educat” instinctul organic al unui adolescent.

Biserica si educatia sexuala in scoli

„Ideologizarea informațiilor transmise elevilor in cadrul școlar, care trebuie sa rămână unul curat și neutru ideologic, inclusiv pe teme legate de sexualitate, este în totală contradicție cu scopul real și ultim al educației: formarea omului în spiritul celor mai înalte valori morale și al eticii virtuții ca expresie a echilibrului și normalității.

cotidianul.ro

Un aspect foarte important; Biserica trebuie sa transmita cu precadere mesaje cu tin de religie, mai putin de educatia din scoli. Acolo trebuie sa fie treaba M Educatiei. Biserica trebuie sa iasa la rampa si atunci cand in societate sunt cazuri de abuzuri sexuale asupra minorilor..facute chiar de preoti. Condamnarea ferma a acestor situatii ar trebui sa fie treaba bisericii, pentru ca se produc in curtea lor.

Cum bine zice articolul din Republica

Este despre conștientizarea pericolelor. ( educatia sexuala)

Este despre relații sănătoase în cuplu și respingerea violenței sexuale, în condițiile în care 30 la sută dintre femeile de peste 15 ani din România reclamă diverse forme de abuz fizic și/sau sexual.

Cine decide ce invata copilul la scoala ?

Sunt voci care spun ca parintele ar trebui sa aiba drept de veto daca copilul lui parcurge sau nu cursul de educatie sexuala la scoala. E ca si cum ar putea sa zica…copilul meu nu vreau sa invete cum se reproduc mamiferele...ca poate isi da seama ca asa fac si oamenii si nu mai crede in barza :))

Atata timp cat un copil este inclus intr-un sistem educational de stat, in mod cert sistemul si majoritatea societatii stiu mai bine ce este util pentru copilul tau. Tu, poate ai niste idei extremiste si crezi ca electricitatea este produsul diavolului si nu vrei sa aiba acces la un PC, insa poate copilul tau ar ajunge un mare IT-ist daca i-ai da sansa.

In mod cert educatia sexuala nu va face minuni, insa daca macar unul din zece copii va intelege ca sexul este o chestiune interesanta, dar si serioasa in acelasi timp si va avea ca si consecinta o sarcina nedorita in minus, este deja un castig. Daca un copil din zece va avea curajul sa reclame un abuz asupra lui si va limita ca numarul abuzurilor, este deja un castig.

Se va promova homosexualitate in cadrul orelor de educatie sexuala

Nu as vrea sa cred ca in cadrul educatie sexuale vor fi capitole de genul…..este normal sa experimentezi sexul cu femei si barbati si sa vezi unde iti place mai mult. Refuz sa cred ca mesajele vor fi de acest gen.

Foto: Freepik.com

2 comentarii

  1. Daca nu invatam copiii cum sta treaba cu educatia sexuala, o sa ne trezim in continuare cu tinere de 13-14 ani insarcinate. Sunt convins ca multi, atunci cand aud de educatie sexuala, se gandesc la actul in sine de aici pornind si divergentele cu care ne confruntam.
    Explicata cum trebuie, educatia sexuala aduce un bine societatii !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *