(P)Uleiul de avocado, aliatul tău pentru un păr frumos și sănătos

Pentru cei care au ales să aibă un stil alimentar sănătos, consumul de avocado a devenit deja o normalitate. Sunt multe beneficiile pe care acesta le aduce organismului, și de care te poți bucura și tu. Dar, nu despre acestea am decis să îți vorbim în continuare, ci despre uleiul de avocado, aliatul tău pentru un păr frumos și sănătos.

Te scapă de mătreață

Printre cei mai cunoscuți inamici ai unui păr precum al prințeselor din povești se numără și mătreața, cauzată de un scalp care nu este hidratat așa cum trebuie. Aici intervine uleiul de avocado, sub formă de fiole, care îți hidratează în profunzime scalpul și te scapă de mătreață. Tot ce trebuie să faci este să îl folosești înainte de a te spăla pe cap, masează bine capul și gata, problema este rezolvată! 

Uleiul de avocado se dovedește a fi suplimentul natural pe care îl poți folosi pentru a avea un păr mult mai rezistent. Părul este acoperit de un strat protector de ulei, care îl face să devină mult mai elastic și flexibil. Din păcate, nu se dovedește foarte eficient în cazul părului puternic deteriorat, când cel mai bine este să urmezi un tratament de specialitate, dar măcar va stopa degradarea acestuia.

Fire de păr mai rezistente

De asemenea, uleiul de avocado este perfect pentru a-ți descurca mai ușor firele rebele. Tot ce trebuie să faci este să aplici, cu ajutorul degetelor puțin ulei de avocado pe vârfuri, lași să acționeze puțin, după care folosește-te de un pieptăn cu dinți rari pentru a ”îmblânzi” părul.

Protecție împotriva poluării, soarelui și vântului

Din păcate, podoaba noastră capilară are mult de suferit din cauza factorilor externi: poluare, razele puternice ale soarelui, vântul, frigul, apa mării sau de la piscină… Nu este de mirare că multe reprezentante ale sexului frumos se plâng de faptul că nu reușesc să aibă acel păr frumos, precum cel din reclame sau reviste. De fapt, soluția este mult mai simplă, și este dată tot de uleiul de avocado, care îi oferă părului protecția de care are nevoie.

Oferă-i părului îngrijirea de care are nevoie

Pentru a folosi uleiul de avocado nu este nevoie de nimic complicat. Se începe cu masarea scalpului, ceea ce îi oferă mai întâi hidratarea de care are nevoie. Lasă-l să acționeze măcar o jumătate de oră, după care spală-te pe cap cu șamponul pe care îl folosești de obicei, și nu uita nici de balsam. Evident, ar fi indicat ca aceste două produse de îngrijire să aibă în compoziție doar ingrediente naturale, pentru un plus de eficiență, dar nu este obligatoriu.

Specialiștii sunt de părere ca o dată pe săptămână să ne răsfățăm părul cu o mască hidratantă, ceea ce îi va oferi mai multă strălucire și elasticitate. Poți apela la măștile pentru păr din comerț, sau cel mai bine prepară-ți tu una acasă, folosind ulei de avocado. În rest, poți proceda la fel ca mai sus, lasă să acționeze 30 de minute, spală-te pe cap și ai grijă să clătești bine părul. Simplu, dar mai ales, foarte eficient!

Perfect pentru părul uscat

Uleiul de avocado este perfect pentru persoanele care au un păr uscat și degradat, deoarece efectul acestuia, unul puternic hidratant, le va ajuta să îi ofere podoabei capilare hidratarea, dar și rezistența de care este nevoie. Evident, va trebui să urmezi acest tratament o perioadă mai îndelungată, dar rezultatele obținute vor fi unele care îți vor întrece toate așteptările!

Nu mai ezita, folosește și tu uleiul de avocado, micul nostru secret pentru un păr frumos și strălucitor, precum cel din reclame!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *