Cum recunosti teparii?

De multe ori in mica lume a afacerilor dambovitene isi fac aparitia teparii. Sunt asa zisii oameni de afaceri care stapanesc anumite tehnice persuasive, avand ca scop tepuirea colaboratorilor. Desigur, cad prada teparilor acei oameni care nu au experienta sau vor sa faca o mica evaziune fiscala. Nu dau facutura si astfel cred ca au un castig mai mare.

Cum recunosti teparii

  • Teparii se imbraca frumos – in primul rand- Ca orice hot de clasa el vrea sa lase impresia unei persoane respectabile. A unui om care are o anumita tinuta. Ideea pe care vrea sa o induca la nivel subliminal este aceea ca el nu are cum sa se preteze unei tepe in contextul in care are o masina de 100 de mii de euro. Ceasul de la mana face 500 de euro. In asa fel isi creaza imaginea unui om cu banii.
  • Teparii vorbesc frumos, au cuvintele la ei. Utilizeaza un limbaj elevat, totul pentru a se pozitiona intr-o clasa sociala superioasa si totul pentru a nu-i recunoaste….ca sunt niste simpli hoti. Indiferent ca ai dat o teapa de 100 de lei sau de 1 mil de euro tot un hot te numesti. Ai primit un produs pentru care nu ai platit, deci l-ai furat.
  • Teparii te lingusesc, vor sa iti castige increderea dandu-se prieteni cu tine. Te pun la masa lor, iti dau din bautura lor se raporteaza la tine cu respect si apreciere. Totul pentru a nu-i recunoaste.
  • Teparii vor sa se inconjoare de persoane respectabile. Fie ca sunt sportivi, oameni politici sau de alta natura, astfel incat sa se produca un transfer de imagine si sa ii percepi la randul lor ca fiind seriosi. Oameni importanti.

Teparii sunt la toate nivelurile. Oameni care vor sa te fure pentru binele lor; De la cumparatorul care iti achizitioneaza constant marfa si iti plateste la timp, pana intr-o zi cand iti spune ca vrea sa ii dai marfa si ti-o plateste intr-o luni, dar nu iti spune in care luni. De multe ori am gasit tepari chiar si pe wall street sau in asociere cu CEC, asa cum a fost cazul la noi in cazul FNI. Daca ne intoarcem in timp avem celebrul caz CARITAS. Unii spun ca o mare teapa este si piata de CRYPTO.

3 comentarii

  1. „Unii spun ca o mare teapa este si piata de CRYPTO.” – E posibil. Am inteles ca de fapt se urmareste construirea unui PC cu o putere de calcul impresionanta dupa care piata crypto va disparea. Tu stii ceva de zvonul asta ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *