Definitia fericirii: Fericirea inseamna experiente

Multi cauta Definita fericirii. Exista o vorba care spune ca „banii nu aduc fericirea”. In mod cert asa este:  banii nu aduc peste tine un munte de zambete si un car de bunadispozitie. Aici ma refer la hartii sau la contul tau bancar. Insa micile placeri pe care le poti cumpara cu banii te pot face un pic mai fericit…sau te pot aduce mai aproape de o stare de bine pe care o visezi. Problema intervine atunci cand incepi sa crezi ca doar obiectele materiale te pot face fericit, iar banii devin un scop si nu un mijloc de a atinge fericirea.

Fericirea in pasi mici

Definita fericirii
Definita fericirii

Din fericire avem posibilitatea de a ne cumpara fericirea si prin momente care nu au nevoie de o resursa financiara considerabila. Personal am trait momente de fericire fara nici-un fel de „investitie” financiara. Momente care iti raman intiparite in memorie fara sa vrei. Uneori insa ne dorim sa achizitionam un produs, avem o dorinta care ne sta in minte si nu ne mai da pace. Din pacate, de multe ori cantam si noi refrenul cu „am banii de dat, am datorii la stat” si bugetul nu ne permite sa facem achizitia cu banii cash. Personal am cativa prieteni care au apelat la  institutii financiare sau la cumparaturi in rate egale.

Ce inseamna fericirea ?

Am un prieten care si-a cumparat bicicleta pe care si-a dorea de foarte mult timp. A costat un pic peste 3000 ron, iar prietenul meu nu avea banii cash, astfel ca se bucura de cateva saptamani de bicla, iar de platit o plateste in urmatoarele 12 luni. 

Ai nevoie de bani ca sa fi fericit ?

Un alt prieten de-al meu si-a cumparat o chitara profesionala, una destul de scumpa, dar care suna tare. Este important ca unele institutii bancare au inteles ca pot castiga „cate ceva” si din aceste activitati de creditare ce nu presupun costuri foarte ridicate pentru client. Oamenii isi doresc sa cumpere „vise”, insa conteaza cu ce pret, iar uneori aceste visuri sunt o defintie a fericirii. In perioada boom-ului imobiliar oamenii isi asumau mult mai usor riscuri financiare, insa in ultimii ani au devenit mai ponderati si mai atenti la investitii.

Daca te bate gandul

Sa verifici care este suma pe care o poti lua de la o Instituție financiară nebancară, care se ocupă cu acordarea de credite afla ca cei de la Credius au birouri în fiecare județ din țară. Atunci cand vorbim de Capitala, sintagma credite nevoi personale bucuresti este una extrem de folosita pentru a gasi cea mai buna solutie pentru un credit rapid si o plecare „de urgenta” in vacanta 😉

Definita fericirii

Fiecare dintre noi avem propria definitie asupra fericirii, insa la final de articol am adunat o serie de citate despre fericire. Multi au incercat sa dea definitia fericirii, insa nu conteaza atat de mult ce au spus ei, conteaza ce spui tu.

„Prima condiţie a fericirii este: Evită să meditezi prea mult la trecut” (Andre Maurois

„Fericirea sau nefericirea oamenilor este in mare parte opera lor” (John Locke)

„Fericirea este placerea care nu se repeta.” – L. N. Tolstoi

Fericirea este o realizare proprie. de Betty Marcovici

Fericirea este parfumul sufletului, armonia inimii care canta – J. Christophe

Acela este cel mai fericit, rege sau ţăran, cel care găseşte pace în casa lui. Johann Wolf

Adevărata fericire ar fi să ne amintim de prezent. Jules Renard

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *