Dar din dar si valoare banului

Darul este frumos, este surprinzator….este bucurie. Darul este ceva neasteptat care te surprinde intr-un mod placut. Este frumos sa daruiesti, uneori mai placut decat sa primesti; bucuria unei persoane dragi este nepretuita….vorba unei reclame.

Cadourile sunt facute uneori din obligatie, insa nu despre acelea vorbesc. Eu ma gandesc la cadourile facute din suflet. Nu conteaza valoarea cadourilor, asta pentru ca banii sunt doar o conventie. In timp ce pentru mine un cadou de 10 lei poate inseamna un cadou pentru care am dat foarte putin, la fel cum pentru altul un cadou de 100 E inseamna la fel de putin.  Un mare star care ofera un cadou de 100.00 nu face un mare efort financiar.

Greutatea banilor este data de sudoarea cu care ii castigi

Valoarea „banului” pentru fiecare dintre noi este data de „sudoarea” consumata pentru a-l castiga. Imi amintesc de un reportaj al celor de la Casa Jurnalistului in care un om ramas fara casa ii „certa” pe cei ce dau 7 lei pe o cafea la terasa. Omul spunea ca el traieste cu 7 lei pe zi.

Ciss Revolution si cadourile

Am primit din partea celor de la Ciss Revolution un telefon mobicadoul cadou la un produs cumparat. Am avut placerea sa il daruiesc mai departe, astfel s-a nascut „Dar din dar” …bucuria am dat-o mai departe. O idee faina din partea lor sa-si surprinda clientii cu un cadou neasteptat 😉

Pentru mine valoarea cadoului nu a fost mare – l-am primit la randul meu- insa bucuria a fost nepretuita. Uneori putem aduce bucurie cu atat de putin. Avem lucruri – unele foarte bune, noi – pe care le putem da cadou unor oameni care au mare nevoie de ele. Imi amintesc despre o campanie vazuta la Victor Kapra pe blog despre cum iti puteai dona pc-ul vechi unei organizatii care se ocupa de curatarea lor, instalarea de softuri si oferirea lor copiilor din mediul rural.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *