Politica romaneasca, o groapa cu noroi

porci
Politica romaneasca

Exista o vorba care spune: Nu te pune cu prostul pentru ca te trage la nivelul lui si te bate cu experienta. Intr-un fel sau altul aceasta vorba mi-a amintit de politica, despre faptul ca „ai nostri’ au inteles ca politica este un fel de țatism in care spunem oirce, tipam cat putem de tare, mintim, jignim…aruncam cu paharul de apa in fata.

Dovedim in acest fel lipsa de educatie, de scrupule, caracterul infect…uneori. Caracterul murdarit de dorinta de pune mana „pe butoane” cu orice pret, de a prelua puterea.

Armele din Politica romaneasca

Denaturarea adevarului, inducerea in eroare, dezinformarea si campania „pe negativ” sunt arme de baza pentru unii dintre politicieni. Din pacate, oamenii s-au saturat de mizerie, de lipsa de viziune, de lipsa de bun simt si educatie.

S-au saturat.…insa nu prea au de unde sa aleaga, iar chiar si atunci cand vine cineva nou in scena politica spunem; sunt toti la fel. Masa celor nehotarati, celor care nu voteaza in mod normal este mare. Cu toate acestea, in ziua votului nu este suficient de motivata incat sa se miste din casa si sa puna stampila pe unul altfel.

Tinerii politicieni invata „porceala” de la cei batrani

Imi aduc aminte de experimentul banana, in care maimutele erau udate daca urcau sa isi banane. Rand pe rand cercetatorii au observat ca maimutele nu mai isi permiteau una alteia sa urce pentru a lua banane, cunoscand consecintele. Ulterior au scos rand pe rand maimutele si le-au inlocuit cu altele ( ce nu au avut parte de acest tratament ) insa cele vechi le trageau inapoi. Detalii aici. La fel si cu politicienii vechi si noi ( mai ale din vechile partide), cei tineri invata obieceiul aruncatului cu rahat in ventilator de la cei batrani, invata porceala, hotia si lipsa de respect. Sa facem „un altfel” de politica este doar un slogan fara fond.

Politica la tara

In mediul rural, satul se imparte in triburi inainte de alegeri. Oamenii se injura uneori, alteori se bat, in functie de interese, rude si promisiuni. Politica se face doar in preajma alegerilor. Asa este politica romaneasca.

De ce nu intra oameni noi in politica ?

Tocmai din motivele enuntate mai sus. Oamenii de caracter fug de mocirla morala, de lipsa de caracter, de tiganisme si balcanisme. Nu se implica pentru le e greu sa se coboare in acest iad al acuzelor, al injuraturilor, am minciunii. Pentru a castiga „Capital de imagine” trebuie sa construiesti o formatiune politica in ani de zile. Oamenii curati si cu dorinta sincera sa dezvolte administratie si care isi permit sa investeasca, au de obicei firme, sunt manageri, etc. In consecinta, ne raman tot acei „porci” carora le place sa se arunce in mocirla.

Foto: dw.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *