Cum amenajezi o baie la mansardă

Vrei să amenajezi o baie la mansardă astfel încât să nu mai fii nevoit să cobori ori de câte ori ai nevoie să folosești baia? În cele ce urmează îți spunem ce ai de făcut pentru a finaliza acest proiect cu brio.

Dacă folosești mansarda cu regularitate, fie ca dormitor, cameră de zi sau birou, e musai să ai o baie în acest spațiu pentru a-ți fi mai ușor. Dacă ți-a trecut de mai multe ori prin minte să amenajezi o baie în acest scop, dar nu ai luat încă măsuri, mai jos îți spunem tot ce vrei să știi despre amenajarea unei băi la mansardă.

Desigur, va trebui să fii pregătit financiar, însă dacă mai ai nevoie de o sumă suplimentară pentru a acoperi cheltuielile, solicită un împrumut rapid. În acest fel poți duce proiectul la capăt mai repede decât ai crezut.

Cum amenajezi o baie la mansardă

Mansardele nu sunt concepute pentru a adăposti băi, mai ales dacă podeaua nu este suficient de rezistentă pentru a suporta greutatea articolelor de baie. Din acest motiv, când amenajezi baia la mansardă este indicat să apelezi la specialiști pentru a avea certitudinea că lucrurile sunt realizate ca la carte și că să se respectă toate măsurile de siguranță în această privință.

Cum creezi cea mai bună ventilație la mansardă pentru o baie perfectă

Ventilația într-o mansardă este extrem de importantă. Aerisirea ajută la prevenirea umezelii și a mucegaiului în pod. Ventilația este cu atât mai importantă când ai o baie la mansardă, deoarece aici cantitatea de umezeală va fi mai mare.

Pentru crearea unui sistem de ventilație corespunzător, trebuie să existe orificii de intrare și de ieșire ale aerului din acest spațiu. Având în vedere că mica fereastră din baie s-ar putea să nu fie suficientă pentru o aerisire corespunzătoare, este indicat să montezi un ventilator în tavan pentru a elimina în mod eficient umezeala și pentru a preveni apariția mucegaiului.

În ceea ce privește locul de amplasare a băii, colțurile mansardei sunt cele mai potrivite locuri pentru baia de la mansardă. Folosește capetele înclinate ale tavanului pentru amplasarea elementelor care nu necesită mult spațiu, cum ar fi chiuveta, iar cel mai accesibil spațiu, pentru a amplasa dușul, cada și vasul de toaletă.

Baie la mansardă sub acoperișul înclinat

În ciuda tuturor caracteristicilor unei mansarde, trebuie să faci îmbunătățiri în această zonă pentru a putea amenaja și o baie. Un acoperiș înclinat, de exemplu, lasă puțin spațiu pentru cap, în special spre extreme. Cu toate acestea, baia poate fi amenajată sub acoperișul înclinat, atâta timp cât puținul spațiu liber este folosit inspirat.

Instalează un dulap pentru baie acolo unde spațiul liber este cel mai mic. Deasupra dulapului, poți crea o fereastră pentru a lăsa lumina naturală să intre în baie și pentru a permite o bună ventilație a spațiului.

Totuși, este posibil să nu dispui de foarte mult spațiu, dar pe lângă capul de duș, corpurile de iluminat și țeava de evacuare, există elemente pe care le poți fixa în tavan.

Opțiuni de design pentru baie

Poți crea o baie ideală la mansardă profitând la maximum de spațiul disponibil de sub tavanul înclinat. Optează pentru o schemă de culori reci și închise și o ușă de baie din sticlă opacă. Vei vedea că designul nu va trece neobservat.

În plus, asigură-te că ai o fereastră care permite luminii naturale să pătrundă în cameră. Tot ea va permite circulația aerului în încăpere. De asemenea, izolează zona dușului de zona de toaletă cu ajutorul unui perete din sticlă transparentă.

Acestea fiind zise, dacă ești pregătit să amenajezi o baie la mansardă, dar mai ai nevoie de o sumă de bani pentru achiziționarea celor necesare sau pentru a angaja o echipă de meseriași care să te ajute, solicită un împrumut nebancar!

Pentru a afla estimativ ratele pe care le vei avea de plătit în funcție de suma pe care vrei să o împrumuți, folosește un simulator de credit. Găsești acest instrument pe site-ul instituției de la care vrei să iei împrumutul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *