Facebook este locul unde nu avem pareri. Avem certitudini

#Facebook este locul ideal unde sa ne varsam frustrarile. Emitem teorii ale conspiratiei vis a vis de subiectele zilei. Pozam in oameni care STIU, AVEM CONVINGERI ca ASA E.

Strigam in gura mare ca x tehnologie are consecintele y…insa noi punem unghii la flory style in colt la Obor. Facebook este locul unde oricine poate sa spuna orice si are acelasi glas ca un individ care este profesor intr-un domeniu.

Facebook ii pune pe aceasi scara pe amatori si profesori

De multe ori multimea care da LIKE il poate crede ca personaj competent exact pe guralivul satului – cel care habar nu are despre ce vorbeste, insa teroria lui e mai interesanta, te prinde mai mult. Este un fel de telenovela online. Stim cum trebuie sa actioneze presedintele tarii, armata..politia, insa prin ce spunem oferim masura cunostintelor noastre.

Cine conduce lumea?

Nu putem accepta ca omul este sub semnul hazardului si in anul 2020, secolul XXI. Avem aroganta ca am ajuns ca civilizatie la un nivel superior, astfel incat noi suntem cei care controlam lumea. In acest context preferam mai mult sa avem ideea ca exista undeva intr-un turn de fildes o masa cu oameni puternici care controleaza lumea decat sa acceptam ca suntem atat de mici incat „un simplu” virus ne poate aduce ca nu suntem decat o pagina din istoria acestei planete. Putem sa disparem prin actiunile noastre directe sau dintr-o simpla intamplare.

Daca ne intrebam Cine conduce lumea? de multe ori preferam sa gasim raspunsuri dincolo de noi, dincolo de aceasta planeta. Chiar daca ne dorim adevarauri, acestea sunt greu de difuzat si ar putea cauza miscari planetare cu consecinte greu de controlat. Cu siguranta nu traim in regimuri poltice perfecte, iar multe dintre ele sunt distructive vis a vis de cetenii lor, insa avem datori sa credem in mai bine. Fie ca vrem sau nu sa recunoaste, sa vedem, omenirea traieste cea mai buna ( sigura ) perioada a ei in multe dintre statele civilizate.

2 comentarii

  1. Libertatea de opinie si de gandire este cu 2 taisuri, intotdeauna elitele, cei care gandesc vor fi coplesiti de prostime, democratia este dictatura majoritatii si uite asa apar tot felu de guru de coltul blocului sustinuti cu likuri de oameni cu putina educatie, usor de manipulat; din pacate doar o mica parte a oamenilor chiar gandesc. Insa este adevarat, cine nu a trecut prin razboaie nu stie ce inseamna timpuri tulburi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *