ce este sablarea

(P)Tipuri de materiale utilizate pentru sablarea diferitelor suprafete

Pe teritoriul tarii noastre exista numeroase companii care pe lista serviciilor oferite au incluse si sablarea si curatenia industriala. Dar, dupa cum bine cunoasteti, inainte de a apela la serviciile unei astfel de companii este bine sa fiti cat mai informati in legatura cu serviciile pe care le pun la dispozitia clientilor lor.ce este sablarea

Cei mai buni din domeniu va vor oferi un raport calitate – pret mai mult decat avantajos iar serviciile sunt ireprosabile din toate punctele de vedere. Insa, inainte de toate trebuie sa aflati mai multe detaii despre modul in care se desfasoara intreg procesul dar si ce tip de material sablare se poate utiliza pentru atingerea unor anumite rezultate. Fiind informati va fi mult mai usor sa stiti ce sa solicitati si cum ar trebui sa fie rezultatul obtinut.

Ce este sablarea si tipuri de materiale utilizate?

Sablarea este un procedeu foarte eficient de indepartare a reziduurilor de pe diferite tipuri de suprafete din metal, piatra, sticla sau alte tipuri de materiale solide. Sablarea se realizeaza prin proiectarea particulelor abrazive pe suprafata care se doreste a fi curatata prin antrenarea acestora cu ajutorul aerului comprimat. Materialele utilizate pentru sablare pot sa fie nisip, alice metalice sau alte tipuri de materiale abrazive care sunt propulsate cu o viteza foarte mare prin centrifugare sau cu ajutorul unui jet de gaze (aer comprimat) sau lichide (apa sub presiune) catre suprafata care se doreste a fi curatata. Diametrul particulelor se alege in functie de rezultatul dorit.

Atunci cand se demareaza procedeul se utilizeaza diferite tipuri de materiale sablare. Unul dintre materialele utilizate este gheata carbonica ce este folosita foarte des datorita proprietatilor de curatare foarte eficiente iar metoda este ecologica si necoroziva. Un alt tip de material utilizat in procesul de sablare este bicarbonatul de sodiu. Acesta din urma este folosit intrucat granulele de sodiu au o duritate mai mica iar impactul asupra materialului este mai redus. Utilizarea bicarbonatului de sodiu este recomandata in sablare atunci cand se doreste sa se efectueze operatiunea pe suprafete mai delicate.

Pentru sablarea abraziva se folosesc materiale cu o duritate mai ridicata si se foloseste procedeul pentru curatarea depunerilor consistente. Acesta este un tip de sablare in care materialul folosit este nisipul, deci pretul perceput pentru acesta este mult mai scazut.

Curatarea cu abur o metoda de sablare eficienta si ecologica

Curatarea cu abur uscat este o metoda in care se utilizeaza abur cu o umiditate de 5%. Este o modalitate deosebit de eficienta pentru curatarea si dezinfectarea suprafetelor. Aburul este supraincalzit si astfel se poate indeparta mizeria precum grasimi sau reziduuri chiar daca suprafata de curatat prezinta si fisuri.

Aceste proceduri de sablare pot sa fie utilizate si la nivel industrial oferind o eficienta deosebit de crescuta in obtinerea unor rezultate perfecte de curatare. Mai ales curatarea cu abur este o metoda de sablare deosebit de eficienta dar si ecologica in care nu se utilizeaza nici un tip de solventi chimici sau solutii de curatare sau degresare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *