casa moderna

Casa de vis, o casa care se invarte dupa soare

In mod cert fiecare dintre noi ne dorim sa avem casa noastra intr-un moment anume si in mod natural atunci cand ne gandim la visurile noastre ni le imaginam si incepem sa zburdam pe campii..cu idei cu tot. Ne gandim cum am vrea sa fie, ne gandim la detalii, ne gandim la o casa frumoasa (asa cum o vedem noi )

casa moderna
casa moderna

O casa care se invarte dupa soare

Am vazut pe siteul celor de la somfy ca ofera Motoare şi dispozitive automate pentru acasă, adica  dispozitivele de comandă şi sistemele automate de acţionare ale ferestrelor şi uşilor din casă: rulouri, marchize de terasă, jaluzele interioare, porţi, uşi de garaj, etc.

Casa de vis

De aici mi-a venit o idée nebuneasca; Ce ar fi daca ar realiza un dispozitiv automat care ne-ar permite ca o casa amplasata pe pamant sa se invarta dupa soare pe intreg parcursul zilei ? Sa aiba geamuri mari si ferestre care au jaluzele ce se deschid la anumite ore, actionate mecanic si programate in functie de preferintele noastre ?

De unde mi-a venit aceasta idée ?

Am vazut la ei pe site ca au o sectiune un titlu de genul:  “Terasa devine un spaţiu de locuit” si transforma un spatiu banal intr-o marchiza  motorizata ( Somfy ) astfel veti putea să petreceţi mai mult timp pe terasă. Acestea sunt dotate cu telecomandă, senzor de vreme, de încălzire și de iluminare. Indiferent de anotimp, sistemul de marchize îmbunătăţeşte confortul.

Daca poti sa faci astfel de nebunii inseamna ca poti sa pui in practica si nebunia mea ?

As vrea o casa de lemn, cu ferestre mari si luminoase, o terasa si ceva iarba in fata acesteia. Mai mult decat atat mi-as dori ca aceasta casa sa fie amplasata in Ilfovul meu drag, dar nu aici langa Bucuresti, ci undeva in comuna Nuci, care este considerata localitatea cu cel mai curat aer din jurul Capitalei. In ciuda distantei considerabile intre casa si Capitala sunt convins ca o astfel de minunatie de casa si un astfel de loc linistit ar compensa timpul petrecut pe drum. In plus zona despre care va spun este mai ieftina decat fitosele zone precum Pipera, Paradisul verde sau Izvorani.

Cum suna ? 

sursa foto

3 comentarii

  1. Sunt foarte multe case care par de vis, insa bugetul celor mai multora dintre noi nu este de vis, din pacate suntem limitati:), uneori cred ca astfel de vise par dureroase

  2. Salut Petre, Ai dreptate, nu ne putem permite. Partea buna este ca putem visa, ne putem duce cu gandul departe si poate intr-o zi visele devin realitate. Nu putem bucura de viata si fara o „casa din vis” 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *