Ce Trebuie sa faci ca sa ai succes ?

Poate sa para egoist sa vrei sa ai success pentru unii, insa toti ne dorim sa transformam visurile in realitate. Conform unui studiu amplu sunt cateva puncte pe care le poti parcurge pentru a ajunge la acest obiectiv:

ce trebuie sa faci ca sa ai succes
ce trebuie sa faci ca sa ai succes

1. Complexul de superioritate.

Cand spui “complex” suna rau, dar in acest caz vorbeste despre modul in care te “vezi” tu pe tine. Cat de multe crezi sau nu in tine, ai sau nu incredere in fortele propri ? Ca sa ai success trebuie sa crezi ca esti bun…mai bun deacat altii..sa ai o imagine buna vis a vis de propria persoana.

2. Foamea de success. Se spune ca daca ai de toate nu mai esti motivat sa faci mare lucru. La noi in tara situatia incerta poate reprezenta o buna premisa pentru success. Nesiguranţa joacă un rol crucial în stimularea succesului, spun autorii. „Ar putea părea ciudat ca cineva să aibă şi o senzaţie de superioritate şi una de nesiguranţă. De fapt, această combinaţie improbabilă de trăsături este ceea ce generează ambiţia: nevoia de a demonstra capacităţile personale este ceea ce-i face pe oameni să sacrifice sistematic plăcerea din prezent pentru obţinerea unui succes în viitor”, spune Rubenfeld. 3

3.Capacitatea de a tine sub control impulsurile.

Ca sa ai success trebuie sa poti de lupti, sa poti sa “stai la panda” pana vine si randul tau, sa suporti chiar o pozitie inferioara. Aceasta capacitate se invata de la o varsta frageda.

Complexul de superioritate şi nesiguranţa se combină pentru a genera ambiţie iar capacitatea de a îndura dificultăţi, abilităţi necesare pentru a depăşi momente dificile şi a merge mai departe.

Concluzia studiului

„Triplul pachet este o formă de împuternicire ce poate fi folosită atât pentru un câştig egoist, cât şi pentru binele altora. Oamenii care au aceste calităţi nu au nicio garanţie, ba chiar riscă să sufere de diferite patologii, dar au capacitatea de a-şi schimba viaţa şi de a o influenţa pe cea a altor persoane”. Sursa: http://www.thetriplepackage.com/ / descopera.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *