Bunicule iarta-ma, te-am vandut

club fita

Traiesc pe picior mare, le povestesc oamenilor despre dezvoltare personala, succes, ambitia necesara pentru a  reusi. Stiu ca astfel voi fi de alta clasa in fata fufelor, ceva “mai superior” decat multimea de golani ce asteapta sa le arda. Apropo de ars, bunicule stiu ca erai mare crai in sat pe vremuri si ai avut multe femei. Asa sunt si eu, o ard in centrul vechi si le ard pe toate dupa ce ard un trabuc stand relaxat la masa. Stau cu telefonul pe masa si ma simt mandru, azi toata lumea are Iphone, un aparat care costa cat pensia pe un an a unui “taran”..un telefon…e adevarat nu-l folosesc decat pentru a vorbi, insa impresia in fata lumii face toti banii. Bunicule stiu ca te-ai plimbat cu boii / caii pana la camp muncind pamantul, stiu ca ai luptat pentru el si te-a batut soarele in cap. Azi vremurile s-au schimbat, eu merg cu Q7 si am aer conditionat, adica fie iarna fie vara in masina “soarele bate cat si cum vreau eu”.

Pe la oras eu sunt boier, asa vreau sa ma priveasca lumea; un tanar de success; Daca ai masina si banii atunci ai success. Bunicule. Mi-a povestit mama ca ai mancat numai mamaliga pentru a strange bani sa cumperi acest pamant….de ce bunicule ?? De ce ai fost asa prost, alceva nu se gasea ? Am inteles ca te-ai luptat cu comunistii si te-au inchis pentru ca nu ai vrut sa le dai pamantul…De ce bunicule ? Ti-ai dorit ca noi sa nu fim sclavi in tara noastra, sa avem din ce sa ne castigam existenta si sa nu fim sclavi la “boieri”…stiu bunicule, dar boierii de azi platesc bine pamantul.

vanzarea pamantului catre straini
vanzarea pamantului catre straini

Ti-am vandut pamantul bunicule si acum traiesc ca un boier

Exact asta am facut bunicule, ti-am vandut pamantul. Sper ca nu te superi, viata de lux pe care ti-am povestit-o o traiesc cu banii castigati din acel pamant. Nu ma gandesc la copiii mei si nepotii mei, asa cum ai facut-o tu. Sa se descurce. Eu imi traiesc viata. De ce nu m-am gandit la viitor ? De ce nu am facut o afacere ? De ce nu am inmultit banii ca sa ajung un “boier” in tara mea pentru copiii mei si nepotii mei…pentru urmasi ? Bunicule, nu ai idée cat de greu e in Romania lu 2014. E concurenta mare, sunt afaceri straine, e mult de munca si plus ca am un prieten care si-a investit banii intr-o afacere si i-a pierdut. De ce sa ma complic bunicule ? Mai bine imi traiesc viata si cheltui banii. Iarta-ma bunicule, te-am vandut.

Scrisoare fictiva a unui tanar vanzator de pamant si cheltuitor de bani …mosteniti de la bunici

foto taran: sfnectariecoslada.ro

3 comentarii

  1. Salut,
    merci de aprecieri. Un articol scris din suflet pt oamenii care au vandut fara sa priveasca in viitor. la copiii lor, la nepotii lor..la generatii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *