Unghii cu tips vs. unghii cu gel . Ce aleg femeile ? (P)

Pentru prelungirea unghiilor naturale, se folosesc ori tips-uri, ori sabloane. Primele se alipesc unghiei, apoi se recomanda aplicarea unui strat protector de gel sau acryl, dupa preferinte.

Comparativ cu un gel, in cazul acrylului, aka „portelan”, acest strat este mai subtire, ceea ce inseamna automat mai putin vizibil, oferind un plus de naturalete unghiilor tale.
Fiind mai flexibil, gelul este ideal pentru persoanele care nu au neaparat un stil de viata foarte dinamic.

Unghiile false cu acryl sau gel necesita o minima intretinere, cam o data la 2-3 saptamani, avand in vedere ca procesul de crestere a unghiei determina aparitia unui spatiu intre cuticula si gel.

Daca ai mers la un salon, trebuie sa stii ca, in functie de produsul folosit, in scopul indepartarii acestuia, exista metode distincte. Indicat ar fi sa mergi in acelasi loc, la aceeasi manichiurista, fiindca altfel, s-ar putea sa te alegi cu neplaceri precum exfolierea sau chiar ruperea unghiilor naturale.

Daca visai sa ai unghii french perfecte si rezistente sau unghii lungi si simetrice pentru mai multa vreme, facute acasa, trebuie sa te obisnuiesti negresit sa iti pilesti unghiile corect, mai exact in mod gentil, lejer.

Unghiile false permit punerea in practica a unei multitudini de idei pentru decorarea lor, fie ca vorbim de nail-art, aplicatii diverse cu piercing-uri sau alte accesorii.

unghii cu gel
unghii cu gel

Personal, cred ca in legatura cu oportunitatile create de folosirea unor geluri UV , apreciez cel mai mult posibilitatea de a aplica deasupra o alta nuanta sau o oja complet diferita, fara a deforma sau deteriora cu nimic aspectul ingrijit al manichiurii initiale. Astfel, poti sa ai unghii vopsite distinct, in functie si de alegerile vestimentare pe care le faci, sau de evenimentele la care participi. Daca ai fixat gresit un sablon, trebuie sa ai la indemana si niste servetele speciale pentru a corecta mica “eroare”. De asemenea, trebuie sa acorzi atentie sporita taierii corecte a cuticulelor, intrucat unghia va continua sa creasca dupa ce ai realizat manichiura semi-permanenta, iar gelul se poate ridica. Nu iti recomand sa alegi produse doar in functie de pret, pe criteriul ca “merge si asa”, fiindca altfel se comporta un gel de calitate, fata de unul contrafacut, de exemplu. Cum recunosti un gel de calitate? Simplu: acesta se uniformizeaza perfect pe placa unghiala si are o buna aderenta. Un alt sfat de care ati putea tine cont pe viitor, in caz ca nu stiati, este ca atunci cand va faceti unghii cu gel, sa aveti in trusa dumneavoastra si o pila adecvata, care sa nu subtieze unghia naturala.

Ambele variante, atat unghiile cu tipsuri, cat si cele cu gel, sunt folosite de femei pe scara larga, asa ca ramane la latitudinea fiecareia dintre noi ce optiune prefera. Daca doriti sa va faceti propria manichiura acasa, v-as recomanda sa va informati corect si sa va familiarizati cu toate instrumentele necesare, vizualizand tutoriale video despre aplicarea fiecarui produs sau la ce folosesc fiecare ustensile pentru nail-art in parte.

Foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *