Ne salveaza viata anvelopele ?

Indiferent ca te deplasezi mai mult in mediul urban sau efectuezi trasee lungi, este important ca anvelopele cu care autoturismul tau este echipat, sa ofere o buna aderenta. Un sofer responsabil trebuie sa fie intotdeauna vigilent, mai ales ca accidentele rutiere continua sa inregistreze procente ingrijoratoare.

anvelope. Este important sa ofere o buna aderentaanvelope

Nu doar neatentia conducatorilor auto este raspunzatoare pentru problemele care pot surveni in trafic. De vina sunt si drumurile proaste, care nu sunt marcate corespunzator, soselele tot mai aglomerate etc. In ciuda faptului ca exista norme care definesc distanta regulamentara dintre autovehicule si indicatoare care dispune limita de viteza maxima, exista destui posesori de automobile care neglijeaza aceste aspecte. Din acest motiv, este folositor sa fii capabil sa calculezi distanta de franare cand te afli la bordul masinii.

Distanta de franare indica tocmai distanta realizata de un vehicul, din momentul actionarii pedalei de frana si pana la imobilizarea acestuia. In urma unor testari elocvente,  specialistii in domeniul auto au ajuns la concluzia potrivit careia,  la o viteza de 100 km/ora, distanta de franare necesara este de aproximativ  39 m.

In orice caz, franarea unui vehicul presupune mai multi factori: indicele de greutate, starea drumului (asfalt uscat, carosabil umed, drum inzapezit sau inghetat etc.), daca anvelopele sunt noi sau nu etc.

Cum iti dai seama daca sistemul tau de franare functioneaza in mod optim?

  • Poti verifica acest aspect intr-un spatiu mai vast, cum ar fi intr-o parcare goala. Mai intai, trebuie sa iti setezi un reper, cum ar fi un marcaj. Inarmat cu ruleta, trebuie sa masori corect distanta pentru franare la viteze mici, apoi la 30 km/ora, 40km/ora sau 50 km/ora.

Cand esti in mijlocul traficului, te sfatuim sa aplici regula de 3 secunde: aceasta varianta presupune sa stai la o distanta echivalenta cu lungimea a trei masini, fata de autoturismul din fata ta si este valabila in conditii obisnuite de drum. Iar daca conditiile meteo nu sunt favorabile (ploi puternice, vant, furtuna, ninsoare, lapovita) sau circulati cu viteze ridicate, in consecinta, va trebui sa cresteti progresiv distanta comparativ cu masina situata in fata dumneavoastra.

De asemenea, este deosebit de semnificativ ca dumneavoastra sa alegeti gumele cu dimensiunile potrivite, recomandate de catre producator. Respectarea indicilor de viteza si de greutate influenteaza stabilitatea unui autovehicul, mai mult decat ati putea crede.

Pentru o echipare corespunzatoare a vehiculelor in sezonul de vara si de iarna, specialistii in domeniul auto va sfatuiesc sa optati pentru anvelope Fulda pentru turisme .

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *