cursuri-de-balet

Un copil corporatist

Am asistat acum ceva timp la plangerea unei mame asupra faptului ca fetita ei nu mai face fata programului incarcat: Cursuri de balet, engleza, Sport. Copila statea zilnic peste patru ore la scoala, mai pierdea pe drum cel putin o ora si se mai pregatea de scoala / se schimba inca o ora. In total cel putin 6 ore pe zi. Dupa aceea trebuie sa isi faca temele si sa mearga la cursuri de balet. O activitate extrem de placuta…probabil cea mai placuta dintre toate pe care le facea in acea perioada. Cu toatea acestea cursurile de engleza si inca un sport pe care il practica erau deja prea mult pentru micuta Alexandra.

Uneori uita daca e miercuri si trebuie sa mearga la Cursuri de balet la engleza sau la sport ? Intreba nedumerita : Azi unde ma duci? Fetita mai avea un pic si isi lua agenda pentru a nota ce are de facut. Imi treze sentimentul ca parintii o antrenau pentru viitorul de corporatista si nu se bucurau de copilarie alaturi de ea.

Cursuri de balet, engleza sau desen..Ocupatia copilului in timpul liber

Nu spun ca nu e bine sa ii „umpli” timpul coplului cu activitati faine: gen cursuri de balet sau de pictura. Problema intervine in momentul in care copilul nu mai face fata stresului generat de atatea activitati extradidactice, ce au in esenta rolul de a-i umple ego-ul parintelui in ideea ca are cel mai frumos copil si cel mai talentat. Daca esti un parinte de acest gen trebuie sa iti spun ca nu faci alceva decat sa il stresezi si sa il indepartezi de acele activitati, cu atat mai putin sa il ajuti sa isi descopere vocatia. Se spune ca parintii alearga in toate directiile pentru a-l ajuta pe cel mic sa-si gaseassca drumul. Oamenii buni, nu va grabiti. Copilul nu trebuie sa stie de la cinci anisori ce o sa faca in viata. Lasati-l si pe el sa aiba un cuvant de spus in aceasta problema, lasati-l si pe el sa isi lumineze calea.

Stiu ca mi-a povestit cineva despre cat de obositi veneau  copii de cinci- sase anisori la cursurile de desen de la ora 19. In prealabil au fost la dansuri, la after school si inainte la scoala. Erau copii care adormeau cu pensula in mana si plangeau de oboseala. Erau copii ai unor parinti cu bani care cred ca pot suplini incapacitatea de a sta cu copilul, de a-l invata singur, de a-i acorda atentie cu aceste cursuri. GRESIT. Ei au nevoie si de cursuri de balet sau de teatru, dar au nevoie in primul rand de dragostea ta draga parinte.

Cursuri de balent- avantaje pentru cei mici

Ideea e simpla; sa mearga copilul la balet- daca ii place. Dupa ce termina cursurile de balet poate sa mearga si la meditatii la engleza. Dar nu toate in acelasi timp. Am inteles ca daca ii ducem pe cei mici la cursuri de balet ii pot influenta intr-un sens pozitiv astfel; ii ajuta sa isi vindece anumite  tulburari alimentare,  depresie, anxietate sau  probleme psihosomatice. Un alt aspect important este ca fac miscare…intr-o lume in care ne pune tot mai mult sa stam pe scaun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *