Sisteme de supraveghere video

Sistem de supraveghere video; O idee buna?

Atunci cand ma gandeam prima data la un sistem de supraveghere video; era in perioada in care zona unde locuiesc era prezenta la stiri pentru tot felul de spargeri facute de hotii de profesie in casele din zona. Oamenii au venit bine echipati, bate, cagule, etc. In ciuda faptului ca in acel caz sistemul de supraveghere nu a oferit informatii clare despre faptasi in mod cert pot constitui elemente importante pentru politisti in efectuarea muncii specifice intr-un anumit caz.

De multe ori sistemul de supraveghere video capteaza imagni din unghiuri in care hotii nu s-ar astepta sa fie vazuti, astfel ca orice indiciu este binevenit. Daca nu aveti banii de un sistem de supravghere video serios puteti opta si pentr unul fals. Camare ce au doar un beculet ce palpaie si le ofera hotilor mai mult de lucru in evitarea lui, insa nu filmeaza nimic in esenta

La ce trebuie sa fim atenti atunci cand alegem un sistem de supraveghere video?

  • Calitatea filmarilor realizate de acel sistem de supraveghere video; Care este rezolutia la care avem imaginile. Nu de alta dar am vazut imagini de multe ori care sunt cu adevarat de speriat. Atat de proaste sunt 😀
  • Filmeaza sau nu pe timp de noapte ?
  • Care este procedura din punct de vedere tehnic cu imaginile stocate: Se sterg singure dupa un anumit timp? Daca da, dupa cat timp ?
  • Alegerea unghiurilor de filmare ale sistemului respectiv. Daca nu ne pricepem sa algem unghiurile adecvate inseamna ca avem degeaba amplasate acele camere.
  • Calitatea aparaturii, garantie, durata de viata,
  • Montajul sistemului in cadrul locatiei
Sisteme de supraveghere video
Sisteme de supraveghere video

Sisteme de supraveghere video care sunt declarate ilegale

Chiar daca de cele mai multe ori oamenii isi instaleaza aceste sisteme impotriva hotilor am intalnit si cazuri in care oameni ce ar trebuie sa aiba incredere unii in alti isi instaleaza in camera, birouri camere ascunse in diverse obiecte. Am citit acum ceva timp despre un primar ce avea instalat unsistem de supraveghere video langa tocul de la usa. Acest sistem era instalat de serviciile secrete, insa trebuie sa retineti ca astfel de sisteme de supravegere ale persoanelor nu sunt legale. Chiar daca este vorba de adresa de email a sotiei si ai intrat sa o verifci fara acordul acesteia de numeste „violarea corespondentei”. Cu atat mai mult daca ii instalezi un sistem de supravecghere video ascuns sau o aplicatie spion pe telefonul mobil. In mod clar intre doua persoane nu ar trebuie sa existe astfel de jocuri de putere.

Unde im montez camerele din sisteme de supraveghere video

Persona daca as opta pentru acest sistem de monitorizare m-as orienta catre alegerea celor mai inedite locuri de mascare si as gasi solutii de mascare ale camerlor, nu de alta dar nu mi-as dori sa nu ii vad fata infractorului pe camera si sa il dau la gazeta…la gazeta de perete a politiei. Personal imi doresc sa vad mai mult spirit civic din partea cetatenilor si daca au vazut ceva pe acel sisteme de supraveghere video nu as gandi de doua ori daca sa dau sau nu imaginile politiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *