telecabina busteni

Telecabina Busteni pret mare si nepasare imensa !!!

telecabina busteni

Telecabina Busteni – Foto: Bogdan Niculae

Statiunea Busteni este o zona turistica extrem de frumoasa, mai ales din perspectiva obiectivelor naturale ce merita vizitate. Din punct de vedere administrativ nu o sa imi dau cu parerea despre orasul Busteni, ci o sa insist mai mult pe telecabina Busteni.

Preturi Telecabina Busteni

Platoul Busteni merita vazut, merita sa iti acorzi cateva ore de odihna in acest loc magic despre care se spune ca are o energie aparte, o energie care ajunge si la tine, turist in trecere, platitor la telecabina Busteni. Telecabina Busteni pret

Telecabina Busteni pret

Pret urcare: 35 ron de persoana. Este inteles ca daca vrei sa si cobori mai trebuie sa platesti inca 35 de ron, astfel ca ajungi la 70 lei de persoana. Preturi demne de o tara civilizata si conditii moderne. Cand de colo ce sa vezi, telecabina busteni a ramas la fel ca in  în vara anului 1978, atunci cand a fost inaugurata.

In rest avem parte de un peisaj dezolant, o mizerie grava si o organizare ce lasa mult de dorit. Capacitatea cabinelor este 25 de persoane, in timp ce o cabina parcurge distanta intre babele si busteni in aproximativ 12 minute.

Ceea ce m-a dezamagit este organizarea, mizerie si nepasarea celor care administreaza acest obiectiv. In timp ce intr-o zi de vara urca sute de oameni acolo, dupa ora 17 incepe sa se formeze o coada de zeci de persoane la telecabina Busteni. Fiecare sta unde vrea, sare peste rand daca vrea in timp ce oamenii cu un grad de civilizatie stau la coada. Si stau..si stau..si statu si trec minte, ore. Astfel ca eu m-am pus la coada la ora 17:45 si am ajuns in Busteni la ora 22:30. Este adevarat ca doamna care mi-a luat banii la Busteni m-a avertizat ca voi sta 3-4 ore la coada, insa eu am mers inainte cu dorinta de a petrece cateva ore in varful muntelui. Aici intevine problema; am stat mai multe ore la coada decat pe munte. Este adevarat ca nu sunt un pasionat al muntelui, nu am experienta, altfel as fi mers cu mare drag doua ceasuri spre Sinaia decat sa stua la coada.

Solutii, nu doar critici

Pentru ca toata lumea se pricepe sa critice si multi se limiteaza doar la asta, eu voi veni si cu cateva idei pentru imbunatatirea conditiilor de la telecabina Busteni. Stiu, vor ramane doar aici nu le va lua nimeni in seama….totusi eu le scriu 😀

– Realizarea unui sistem electronic cu bon de ordine si panou de afisas, astfel ca iti cumperi biletul, iti iei si bon de ordine pentru telecabina si te pui pe stat.Intri la telecabina doar cand e afisat numarul bonului de ordine.  Poti sa stai unde vrei pe munte, numai ca daca ti-a venit randul si nu ai intrat ti-ai pierdut locul. Cu siguranta ar fi nevoie si de o persoana care sa supravgheze aceasta activitate la telecabina Busteni. Cu siguranta sistemul trebuie testat+ analizat, insa este o posibila varianta pentr a elimina nesimtirea celor ce sar peste rand, se inghesuie, se cearta.

– Renovarea acelei cladiri cu aspect dezolant.

– Modernizarea intregului sistem. Stiu costa foarte mult, insa capacitatea de 25 de persoane / urcare este specifica anilor `70, atunci cand a fost realizat acest proiect. Din cate am inteles administrare este privata, astfel ca interesul pentru modernizare 0. In acest context ne intrebam cum putem obtine castiguri din turism daca faci 4 ore din Capitala pana in Busteni si mai stai inca 4 ore la coada sa cobori ? In mod cert „te  trage inima” sa te mai intorci. Primaria Busteni, se aude ?

Comerciantii ambulanti din jurul telecabinei Busteni

Stim cu totii ca pe platoul Busteni si in caldirea de la telecabina Busteni isi desfasoara nestingheriti activitatea cativa „ageni economici” – vand dulciuri, miere, serbet, sucuri naturale, etc.

Foarte bine pentru ca turistul are de unde sa isi cumpere cate ceva. Problema se pune ca aceste dulciuri sunt depozitate seara pe holul wc-ului. Porumbul este fiert in conditii mizere si este depozitat afara si stivuit la fel precum lemnele- pe un pervaz. Suntem in 2015, platim preturi de 2015 UE si avem conditii de 1970, iar igiena minima este departe de telecabina Busteni.

Natura m-a fascinat mereu, o admir si o pretuiesc si incerc sa trec peste toate piedicile puse de oameni in cale mea ca si turist in Romania.

Program * telecabina Busteni

Vara: zilnic 08:30 – 18:00 * ***

Iarna: zilnic 08:30 – 16:00 *

Revizie tehnica: marti 08:00 – 12:00

sursa; site oficial 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *