Masura succesului pentru Targul Gaudeamus 2016

gaudeamus_2016ane_bucurestiti5Atunci cand vorbim de un mega eveniment ce urmeaza sa aiba loc in Bucuresti, ne dorim sa aiba impact, sa vina lumea, sa facem vanzari / promovare, etc

Targul de carte Gaudeamus este cu siguranta un mega eveniment pentru Bucuresti, dar si pentru intreaga suflare culturala din Romania. Mii de oameni prezenti, scriitori, edituri, textieri, oameni de media. Cu totii au venit sa isi dea intalnire cu publicul. Vazand atat de multi oameni mi-am dat seama ca interesul pentru carte nu a murit, ci dimpotriva. Oamenii inca citest; ce citesc si cum ne pot spune statisticile. Cert este ca am vazut multa carte care ne invata „cum sa facem”…mancare, fata vietii, relatilor, educatiei copiilor.

Cum ne dam seama ca targul Gaudeamus 2016 este un succes ?

Un indicator interesant pentru mine a fost acesta: oamenii prezenti se intalneau cu alti oameni, toata lumea era prezenta acolo. Peste tot in jur vedeam oameni care se intalnesc intre ei, fara sa isi propuna acest lucru. Acest fapt reprezinta o dovada a interesului pe care l-a generat acest eveniment.

Carte ieftina la Gaudeamus ?

Un motiv important pentru care oamenii vin la targul Gaudeamus este si acesta: pot cumpara (cica ) carte mai ieftina, direct de la sursa, fara intermediari, curieri si zile de asteptare. Conicidenta sau nu, in aceste zile a fost si Black Friday. Un prilej bun si pt elefant.ro si alte magazine de profil sa faca redceri. Am fost surprins sa vad ca de pe site-ul de carte amintit puteam cumpara o carte la un pret cu 40 % mai mic decat la targul Gaudeamus 2016. Asta in contextul in care la targ se spunea ca pretul era deja redus. Vorbesc concred despre o carte de la Curtea Veche. Nu am studiat, insa sunt convins ca astfel de situatii s-au intalnit si la alte edituri. Este normal sau nu ?

gaudeamus_2016ane_bucurestiti3 gaudeamus_2016ane_bucurestiti2 gaudeamus_2016ane_bucurestiti1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *