muzica_film

Muzica de film si sunetul in viata noastra

De multe ori ora de muzica era tratata extrem de „usor” la scoala si trecuta la „si altele”alaturi de sport, religie si desen. In esenta aceste materii sunt / trebuie sa reprezinte o componenta importanta a vietii noastre. Ca sa devina importante este nevoie de un pic de educatie in acest sens. Educatie care trebuie sa aiba loc atat la scoala cat si in familie.muzica_film

Muzica la scoala

Cred ca muzica la scoala trebuie sa atinga si alte paliere decat muzica clasica. Este necesar sa se vorbeasca despre muzica de film, muzica moderna, compozitie, invatarea unor istrumente. Totul intr-un spatiu dedicat.

Sunetul inseamna mesaj, traire …acesta completeaza imaginea si ne ajuta sa patrundem intr-o stare. Putem sa avem in acelasi timp o secventa dintr-un film alaturi de care sa avem o „muzica” dramatica, in crescendo, cu instrumente precum vioata sau putem sa avem o muzica „funny”. In primul caz, muzica ne spune ca avem parte de o „seventa”serioasa, un thriller autentic. In schimb, daca avem parte de o muzica mai distractiva nu luam acele secvente in serios.

Muzica de film

Poate fi considerata un gen aparte, iar cel care semneaza muzica de film trebuie sa se integreze in ideea scenaristului / regizorului cu muzica, astfel incat totul sa devina un intreg iar muzica de film sa contribuie la transmiterea mesajului.

După ce compozitorul primește filmul, el începe procesul de compunere a muzicii. Acest proces durează, în general, între 4 și 12 săptămâni.Majoritatea filmelor au între 40 și 75 de minute de muzică (Sursa  )

Muzica de film a insemnat si multe super hituri de-a lungul timpului. Aici ma refer la piese care au fost lansate pe coloana sonoara a unor filme si ulterior au cucerit lumea muzicala. O muzica de film si aparitia in cadrul unei superproductii ii confera unei pieseo o vizibilitate extrem de mare. Cel mai bun exemplu in acest sens este Celine Dion cu My Heart Will Go On

Sunt multe filme care m-au scos din sarite din cauza muzicii si sunt filme care m-au facut sa fiu mult mai atent la actiune prin prisma muzicii si a coloanei sonore.

Foto sursa: ffpress.com.au

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *