sisteme de alarma

Sisteme de alarma – Cat de importante sunt pentru firme

sisteme de alarmaAtunci cand vorbim de sisteme de alarma  montate pentru persoane fizice ne gandim fara doar si poate la persoane care au foarte multi bani, au bunuri de valoare ce trebuie protejate s.a.s.m.d. Cu toate aceste, nu ar trebui sa fie tot timpul asa. Cel putin din doua motive:

  • Aceste sisteme de alarma nu mai sunt atat de scumpe ca in urma cu 10-15 sau doua zeci de ani. Pe acea vreme camera de luat vederi era un mare lux. Spre exemplu, ca sa chemi un cameraman la o nunta trebuia sa cheltuieste jumatate din „dar”. Din punct de vedere tehnologic, camera de luat vederi era un sistem extrem de avansat si scump in acelasi timp. Inevitabil si sistemele de alarma erau prezente doar la vedete, personalitati, oameni de afaceri foarte importanti sau institutii publice de importanta majora: banci, ambasade,politie, guvern.
  • In prezent hotii au inceput sa isi diversifice si ei tehniciile si mai mult decat atat incep sa „bata” si la poarta celor care -aparent – nu au bunuri de mare valoare in proprietate . In acest sens, chiar si persoanele fizice trebuie sa se gandeasca la oportunitatea montarii unor sisteme de alarma. Sistemele de alarma pot fi in corelatie cu un sistem antiefractie sau cu un sistem de supravghere video. Simultan cu aceste lucruri putem incheia si un contract cu o firma de paza ce ne va asigura interventia in caz de urgenta.

Sisteme de alarma  -Cat de importante sunt pentru firme

Atunci cand vorbim de sisteme de alarma si firme lucrurile de schimba un pic mai mult, nu de alta dar legea ii constrange pe agentii economici sa aiba montate sisteme de alarma, sisteme de supravghere video, usi antiefractie si contracte cu firme de paza ( eventual ). Nu stiu daca „legiuitorul” ia procent de la toti acesti agenti comerciali care vand produse de acest gen, insa un lucru e cert; Daca aveti magazin si va „procopsiti” cu un hot in locatie si nu ati avut montat un sistem de alarma, atunci cand vine politia sunteti primii care primiti amenda. Adica, ramaneti si cu paguba facuta de hoti si cu bugetul lovit de politie. Se pare ca politia doreste ca beneficiarul sa fie primul care isi protejeaza afacerea, politia vrea ca prin montarea unor sisteme de alarma tu sa te asiguri ca faci tot ce iti sta in putinta pentru a evita o tragedie.

Interventia firmei de securitate dupa declansarea acestor sisteme de alarma

Din pacate in traficul bucurestean firmele de securitate au mari batai de cap in a ajunge la sediul firmei in cazul in care se declanseaza sistemul de alarma montat. Nu de alta, dar multe dintre firmele care asigura paza va ofera si tot serviciul de monitorizare video; sisteme de alarma si interventie rapida. Imi amintesc ca am fost la o firma cu o lucrare si din greseala s-au declansat aceste sisteme de alarma. Fiind duminica dimineata ma asteptam ca agentii de la firma de paza sa isi faca aparitia „insant”..insa nu a fost deloc asa. Au venit in aproximativ 20 de minute. Ma intreb in cat timp veneau daca era vorba de ora 10 – luni dimineata ? In acest context sisteme de alarma + camere video cred ca reprezinta o solutie demna de luat in seama 🙂

Foto: www.goodwillfinancial.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *