Sfaturi ingrijire cala

Eleganta si rafinamentul unei femei sunt cel mai bine simbolizate de catre cala motiv pentru care aceasta floare este una dintre cele mai oferite flori reprezentantelor sexului frumos. De asemenea este o solutie foarte buna pentru buchetul miresei, rezistenta si eleganta acestei flori fiind principalele calitati care o recomanda pentru buchetul miresei.

Sfaturi ingrijire cala

Avand o lungime de aproximativ 20 cm cala se regaseste sub urmatoarele culori: portocaliu, alb, rosu, galben, roz, verde. Chiar daca oferirea unui buchet de cale impresioneaza, acest lucru nu inseamna ca nu este si o floare de gradina absolut superba. Mai mult decat atat, acest tip de floare poate fi crescuta chiar si in propriul apartament deoarece se adapteaza foarte bine mediului oferit de catre ghiveciul din apartament. Chiar daca nu este o floare foarte pretentioasa trebuie avute in vedere cateva sfaturi cu privire la modul in care cala trebuie ingrijita, indiferent ca este plantata in gradina ori in ghiveci.

Sfaturi ingrijire cala

La fel ca pentru oricare alta planta solul reprezinta unul dintre cele mai importante criteii de care trebuie tinut cont pentru o buna dezvoltare a plantei. Atunci cand vine vorba despre cala, cel mai bun sol este reprezentat de cel argilo-nisipos. In cazul in care cala va fi tinuta in ghiveci se recomanda ca un sfert din cantitatea ghiveciului sa fie formata din nisip pentru a oferi cele mai bune conditii de dezvoltare calei.

Fertilizatorii joaca un rol foarte important in obtinerea unor flori de cala foarte bine dezvoltate, rezistente si cu un colorit foarte intens. Acestia trebuie adaugati atat primavara cat si toamna tarziu dar mai ales in perioada in care cala infloreste deoarece aceasta consuma foarte multe minerale pe timpul infloririi.

Cala este o floare ce iubeste umiditatea motiv pentru care solul in care aceasta se afla trebuie sa fie in permanenta umed. Acest lucru inseamna ca periodicitatea la care trebuie udata depinde in mare masura de temperatura aerului. Chiar daca cala iubeste caldura la fel ca toate celelalte flori acest lucru nu inseamna ca nu trebuie protejata de razele soarelui, ci dimpotriva. Pentru a evita ofilirea prematura a florii aceasta trebuie plantata ori tinuta intr-o zona in care razele soarelui sa nu fie foarte puternice si sa nu radieze multe ore pe zi.

In concluzie, cala nu este la fel de pretentioasa in comparatie cu frumusetea, eleganta si rafinamentul pe care le ofera.

sursa foto: ae01.alicdn.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *