Fericirea copilului este fericirea ta

De multe ori parintii spun ca cei mai importanti sunt copiii pentru ei; muncesc zi lumina ca sa le poata aduce acasa tot ce au nevoie, fac sacrificii pentru ei. Parintii renunta la pasiunile lor si la bucuria lor pentru copii. Ceea ce nu stiu / uita parintii este ca si copiii vad daca parintele nu este bine, daca nu este fericit. Si pentru copii, cel mai important lucru este sa isi vada parintii fericiti, un copil care creste in bucurie si cu parinti care reusesc sa se bucure si ei de viata va fi un copil fericit.

Cum isi mituiesc parintii copiii

Degeaba il mituiesti cu un telefon nou sau bani multi de buzunar daca nu ai timp / energie sa stai cu el. El isi doreste- fara sa stie- sa traiasca alaturi de tine momente, EXPERIENTE, sa ii impartasesti valori, credinte. Chiar daca el va avea o personalitate distincata in cele mai multe cazuri vei ramaneadanc intiparit in suconstientului copilui tau prin valorile pe care i le-ai transmis si prin experientele pe care le-ai trait alaturi de el.

Ce ii face fericiti pe copii

Uneori poate ca nu vor face alegerile pe care le-ai face tu. Nici nu ar trebuie, asta pentru ca fiecare copil este unic, el va deveni un adult cu propria personalitate, pasiuni, aspiratii. Isi va dori un job pe care tu poate ca nu l-ai face. Poate tocmai asta este frumu

setea omului.

Majoritatea părinților își imaginează că propriii copii le vor semăna și trebuie să se străduiască să înțeleagă că aceștia sunt oameni diferiți și separați de ei.

Majoritatea copiilor ar vrea să dețină un control mai mare decât cel asociat cu faptul de a fi copil.( sursa )

Copii sunt unici – ai grija sa isi dezvolte personalitatea

foto sursa Octav Dragan

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *