Secretul unei pizza de neuitat

Pizza reprezinta in momentul de fata unul dintre cele mai achizitionate preparate culinare. Daca la inceputurile sale pizza era considerata mancarea celor saraci, in momentul de fata aceasta este apreciata deopotriva atat de catre cei bogati cat si de catre cei care nu stau prea bine din punct de vedere financiar. Pentru a nu fi nevoiti sa mearga intr-un restaurant ori pizzerie pentru a savura gustul de neuitat al pizzei din ce in ce mai multe persoane prepara acest tip de mancare in propria locuinta. Obtinerea unei pizza de calitate nu depinde doar de utilizarea unor ingrediente de calitate asa cum suntem tentati sa credem ci este nevoie si de utilizarea unui cuptor special conceput pentru coacerea pizzei. In functie de nevoile pe care le avem pe piata de profil regasim urmatoarele tipuri de cuptoare pentru pizza:

  • Cuptor electric
  • Cuptor pe lemne
  • Cuptor tunel
  • Cuptor rotativ
secret_pizza. Foto sursa: San Marino

Chiar daca o mare parte dintre cuptoarele destinate coacerii pizzei sunt regasite in pizzerii ori restaurante acest lucru nu inseamna ca nu poate fi achizitionat si utilizat un cuptor pentru pizza in propria casa. In acest sens cuptorul electric de la SDS Group reprezinta ce-a mai buna varianta de cuptor pentru pizza ce poate fi utilizat cu succes si in propria locuinta. Aceasta recomandare se datoreaza avantajelor oferite de catre cuptorul electric pentru pizza. Dintre acestea cele mai importante sunt urmatoarele:

Pentru ca o pizza facuta in propria casa sa iasa precum ce-a din pizzerie ori restaurant trebuie sa fie coapta la o anumita temperatura constanta lucru mai greu de obitnut atunci cand utilizezi un clasic cuptor pe gaz. Aceasta problema este rezolvata cu succes de catre cuptorul electric pentru pizza pentru ca acesta permite setarea temperaturii precum si modul de coacere astfel ca te poti bucura de o pizza cu blat subtire si crocant facuta in propria ta locuinta.

Faptul ca se incalzeste foarte repede reprezinta din punctul meu de vedere un alt avantaj oferit de catre achizitionarea unui cuptor electric pentru pizza. Pe langa faptul ca nu trebuie sa astepti mult timp pentru coacerea acesteia, cuptorul electric ajuta si la economisirea energiei electrice.

Nu in ultimul rand uniformitatea coacerii pizzei este un alt lucru greu de obtinut atunci cand utilizezi un clasic cuptor pe gaz. Pentru cuptorul electric aceast lucru nu constitue o problema ba dimpotriva reprezinta unul dintre avantajele oferite de catre utilizarea acestuia. Acest avantaj se datoreaza unei anumite pozitionari a sursei de caldura datorita careia caldura emanata de catre sursa de caldura va coace uniform pizza, rezultatul final asemanandu-se fara nici o problema cu rezultatul obtinut in pizzerii ori restaurante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *